Чим підгодувати клематис навесні після зими

Напровесні клематису потрібен в першу чергу азот, тому ви можете використовувати в якості добрива настій коров'яку або розчин нашатирю (5 столових ложок спирту на відро води). На нашатир клематиси дуже добре реагують. Можна також внести під корінь розчин 20 г сечовини у 10 л води.23 лют. 2023 р.

Що люблять клематиси?

Клематис або ломиніс є квіткою з родини жовтецевих. Це трав'яниста рослина, яку можна зустріти у лісах, біля берегів річок та в горах. Вони люблять світло та тепло, поживний ґрунт та вологу.

Як правильно підживлювати клематис?

Подкормка клематисів Підживлення дають два рази на місяць, обов'язково в рідкому вигляді, невеликими порціями. Перший раз – навесні, коли починають відростати пагони. Використовують аміачну селітру (20 г на 10 л води), коров'як (1:10) або курячий послід (1:15). 10 л такого розчину використовують на 1-2 куща.

Що робити з Клематисом після цвітіння?

Першу обрізку проводять після закінчення першої хвилі цвітіння, щоб стимулювати початок другої. До холодів видаляють слабкі, розрослися пагони, залишаючи кілька найсильніших, не більше 10-12 штук. Їх підрізають до 0,7-1,2 м і злегка вкривають.

Догляд за клематисами навесні: 4 кроки до шикарного цвітіння
Тому азот – відповідь на питання, чим підгодувати клематис навесні для зростання. Третій етап – через 15-20 днів після другого.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *