Як краще заготовити базилік на зиму сушити чи заморожувати

Найпоширенішим і простим методом заготівлі ароматного базиліка про запас є сушка. Вона проводиться декількома способами: Природним чином зелень розкладають на рівній поверхні (деко, піднос та ін.) і сушать в теплому, захищеному від прямих сонячних променів і добре провітрюваному місці.5 лист. 2018 р.

Як заготовити на зиму базилік?

Щоб заморозити пряну траву, її потрібно вимити, потім бланшувати окропом, після чого швидко занурити в крижану воду, щоб зберегти насичений колір. Далі потрібно просушити на паперовому рушнику і невеликими порціями розкласти по пакетах. Потім помістити в морозильну камеру для зберігання.

Де зберігати базилік?

Як зберігати базилік Для цього листя підсушіть у духовці, електричній сушарці чи на відкритому повітрі. Сухий базилік зберігайте у закритому посуді протягом року. Також гілочками рослини можна запастися, поклавши до морозильної камери.

Як правильно сушити базилік?

Є декілька способів сушіння базиліку на свіжому повітрі. Тож, кожен може обрати той, який підходить саме йому. Найпростіший спосіб – зв'язати гілочки в пучок та повісити стеблом догори, на мотузці під стелею. Якщо ви хочете сушити одні листочки, тоді викладіть їх на сито чи сітку або раму, на яку натягнена марля.

Базилик на зиму – рецепты заготовок с фото
Для этого базилик нужно хорошо промыть, просушить не под солнечными лучами, затеммелко нарезать. Добавить в зелень немного воды и …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *