Куди надягати підв'язку?

Згідно з давніми звичаями нареченої одягають підв'язку саме на праву ногу. Традиційно аксесуар повинен розташовуватися трохи вище за коліно. Найчастіше дівчата купують одну підв'язку, але можна використовувати кілька.

Наречена зобов'язана одягнути на праву ногу не одну, а одразу дві підв'язки. Перша розміщується над коліном, а друга на долоню вище. Нижню підв'язку буде знято нареченим і кинуто гостям під час проведення свята, а друга підв'язка залишається на нозі нареченої до першої шлюбної ночі. Цю підв'язку ще називають «медовою».

Традиційно це робиться наприкінці свята перед розрізанням весільного торта. У цей час усі молоді, неодружені хлопці збираються навколо наречених, дружина стає на піднесення (наприклад, на стілець) і чоловік знімає з її ніжки нижню підв'язку і кидає її у натовп гостей.

Підв'язки у формі тасьми є важливим атрибутом весільного вбрання наречених. Відповідно до низки традицій наречений кидає підв'язку чоловічої частини гостей весілля. Історично ця традиція обумовлюється вірою в те, що предмет одягу нареченої принесе успіх.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *