Як без проблем позбутися плям машинної олії на одязі

Машинна олія – це поширена пляма на одязі, яка може стати справжньою проблемою. Відходити від нього виявляється досить складно, якщо не знати правильні методи видалення. Однак, існує кілька ефективних способів, які допоможуть позбавитися масляних розлучень і почистити одяг.

Один з найпростіших і найдоступніших методів видалення машинного масла – застосування соди. Натирайте трохи соди на пляму, дайте їй увібратися в тканину на кілька хвилин, потім ретельно вичистіть свіжою зубною щіткою. При цьому слід бути обережним, щоб не пошкодити тканину. Після цього залишків олії на одязі майже не залишиться.

Інший ефективний спосіб – використання ацетону чи спирту. Нанесіть невелику кількість ацетону або спирту на пляму з олією, акуратно потріть місце замочуванням або часом через хвилину протріть зав'ялі. Зверніть увагу, що спирт та ацетон можуть пошкодити деякі види тканини, тому спочатку перевірте їх вплив на непомітній ділянці тканини.

Якщо вам потрібно видалити масло з одягу без використання хімічних засобів, можна застосувати замочування. Залийте пляму олійного одягу гарячою водою, додайте миючий засіб, помасажуйте легенько місце, потім залиште на кілька годин. Після цього просто помийте одяг у пральній машині з використанням звичайного прального порошку або гелю.

Чим можна вивести з одягу машинне масло
СпосібОпис
ДетергентНанесіть детергент на пляму олії, залиште на 10-15 хвилин, потім витріть пляму за допомогою серветки або м'якої щітки.
СодаПриготуйте розчин соди (1 столова ложка соди на 1 чашку води).Нанесіть розчин на пляму олії, залиште на 5-10 хвилин і витріть.
СільПосипте пляму олії сіллю і залиште на кілька годин. Потім витріть сіль та промийте тканину у теплій воді.
СпиртНанесіть трохи спирту на пляму олії, залиште на 10-15 хвилин, потім промийте у теплій воді.
Уайт-спіритНанесіть трохи уайт-спіриту на пляму олії, залиште на 5-10 хвилин, потім промийте в теплій воді і витріть.

· На пляму моторної або трансмісійної олії нанести засіб для миття посуду. Залишити на 10-15 хвилин і видалити за допомогою серветки, після чого випрати одяг вручну. · Якщо пляма поставлена ​​нещодавно, то можна використовувати і білий потовчений в крихту крейда 3 груд. 2017 р.

Чи можна видалити олію з одягу?

Найкраще очищати масло шматочком з написом «72 %», тому що в ньому міститься максимально можлива кількість кислот, що нейтралізують забруднення.: намочіть тканину теплою водою і добре намильте; акуратно обробіть пляму щіткою; залиште річ на пару годин, після чого випрати будь-яким способом.

Як вивести пляму від мазуту машинної олії?

Змочіть ватний диск бензином або соляркою та нанесіть на пляму. Протріть до зникнення забруднення і добре прополощіть. Змочіть ватяний диск або м'яку тканину толуолом і прикладіть до забрудненої речі на 2-3 хвилини. Мазут почне розчинятися на очах. Збережена копія

Як позбутися плям мазуту на одязі?

Видалити сліди мазуту допоможуть і нестандартні засоби – автомобільний шампунь та ароматичне масло. Обидва засоби наносяться на пляму за допомогою ватного диска. Після олії річ стирають у максимально гарячій воді, а після застосування автошампуню одяг досить просто прополоскати.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *