Кизил, що з нього можна приготувати

Свіжі ягоди кизилу їдять тільки в тому разі, якщо вони дуже-дуже стиглі, та й через свої в'язкі властивості він далеко не всім припаде до смаку. А ось компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яке, завдяки високому вмісту пектину, теж схоже на желе, йдуть залюбки.

Що можна виготовити з кизилу?

Плоди кизилу вживають у їжу в сирому вигляді, а також використовують для виготовлення варення, желе, мармеладу, джему, сиропів, начинок, компотів.

Що можна зробити з кизилу на зиму?

Заготівлі з кизилу на зиму І це не лише про ягоди. У народній медицині використовують листя, коріння і навіть кору цієї рослини. Заготівлі на зиму з кизилу останнім часом стають дедалі популярнішими. Крім сезонних заготівель зі слив, можна приготувати красиве кизилове варення, замаринувати ягоду і приготувати джем.

Кому не можна їсти кизил?

Проте не можна вживати багато кизилу тим, хто має підвищену кислотність шлункового соку, та тим, хто страждає на безсоння. Бо, як ми вже знаємо, у ягід кизилу яскраво виражена тонізуюча дія, тож можна і не заснути.

Рецепти з Кизилом, здорове харчування, цікаві кулінарні …
Спосіб приготування: Кизил перебрати, видалити зіпсовані ягідки, гілочки і листя, помити. Зварити цукровий сироп, опустити в нього ягоди.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *