Чому листя жовтіє нерівномірно

Чому жовтіє листя помідорів у теплиці?

Найчастіше пожовтіння листя розсади томатів відбувається через неправильне поливання, нестачу або надлишок освітлення. Помідори – це світлолюбні рослини, при нестачі освітлення вони жовтіють, але і цілодобове підсвічування в теплицях негативно позначається на посадках.

Чому жовтіє листя на помідорах?

Зазвичай жовте листя є першим симптомом, а тому варто якнайшвидше застосувати фунгіциди. Також жовтіє листя помідорів через шкідників, зокрема, попелицю, білокрилку, колорадського жука, тютюнового трипса.

Чому жовтіє листя у розсади помідорів?

переохолодження – оптимальна температура для розсади помідорів 18-22°C; нестача азоту – в цьому випадку потрібно зробити підгодівлю; брак освітлення – не відбувається фотосинтез і листочки починають жовтіти; грунт закислений – в цьому випадку в нього потрібно додати трохи золи.

Чому жовтіє листя: 13 причин + фактори впливу
Оскільки багатьом з нас пощастило народитися в помірному кліматичному поясі, ми можемо рік у рік спостерігати чітку зміну сезонів. Восени, як відомо, від соковитих та яскравих літніх фарб нічого не залишається – листя жовтіє, а потім – опадає. Така тенденція може бути викликана банальною …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *