Молоко згортається під час кип’ятіння

Перед кип'ятінням молока ємність споліскують, вливають кілька столових ложок води. При її закипання додають трохи молока. Згортання останнього свідчить, що воно скисло, і вживати його не варто.

Чому згортається свіже молоко?

Коли бактерії починають розмножуватися, то в молоці відбуваються різні хімічні реакції, у тому числі згортання білка. Саме тому молоко скисає, тобто густіє, а також поділяється на дві складові частини — сироватку та більш густу частину, що згорнулася. Розмноження бактерій провокує висока температура зберігання молока.

Скільки може стояти Кипячене молоко?

Кип'ячене або пастеризоване молоко можна зберігати: Пастеризоване і в закритій упаковці – до 2 тижнів, стерилізоване – не більше 10 днів. Ультрапастеризоване в тетра-пак – до декількох місяців.

Що робити щоб не звернулось молоко?

Для того, щоб пришвидшити цей процес, варто в свіже молоко, додати трохи кислого молока, сметани або шматочок сиру. Адже кисломолочні бактерії, які містяться в сирі та кислому молоці, почнуть швидше розмножуватись, що прискорить процес скисання.

Что делать, если молоко пригорает – foodandmood.com.ua
Если у тебя постоянно пригорает молоко, тебе помогут следующие советы и хитрости: – при кипячении молока нужно добавить в него кусочек или чайную ложку обычного сахара;


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *