Перед кип'ятінням молока ємність споліскують, вливають кілька столових ложок води. При її закипання додають трохи молока. Згортання останнього свідчить, що воно скисло, і вживати його не варто.
Чому згортається свіже молоко?
Коли бактерії починають розмножуватися, то в молоці відбуваються різні хімічні реакції, у тому числі згортання білка. Саме тому молоко скисає, тобто густіє, а також поділяється на дві складові частини — сироватку та більш густу частину, що згорнулася. Розмноження бактерій провокує висока температура зберігання молока.
Скільки може стояти Кипячене молоко?
Кип'ячене або пастеризоване молоко можна зберігати: Пастеризоване і в закритій упаковці – до 2 тижнів, стерилізоване – не більше 10 днів. Ультрапастеризоване в тетра-пак – до декількох місяців.
Що робити щоб не звернулось молоко?
Для того, щоб пришвидшити цей процес, варто в свіже молоко, додати трохи кислого молока, сметани або шматочок сиру. Адже кисломолочні бактерії, які містяться в сирі та кислому молоці, почнуть швидше розмножуватись, що прискорить процес скисання.
Что делать, если молоко пригорает – foodandmood.com.ua
Если у тебя постоянно пригорает молоко, тебе помогут следующие советы и хитрости: – при кипячении молока нужно добавить в него кусочек или чайную ложку обычного сахара;
Залишити відповідь