Молоко для сиру

Яке молоко обрати та поради з приготування кисломолочного сиру Чим жирніше буде молоко, тим більш м'яким, вологим та вершковим на смак вийде готовий кисломолочний сир із нього. Беріть пастеризоване або ультрапастеризоване молоко найвищої жирності в магазині, чи домашнє на ринку – тут ніяких обмежень.

Скільки потрібно молока на 1 кг твердого сиру?

В.: Стандартний вихід — 1:10. З 10 л молока ми отримуємо 1 кг сиру, але все залежить від продукту, що готується.

Скільки сиру з 1 л молока?

З одного літра молока і одного грама закваски можна отримати 150-250 грам сиру, а з 3 літрів – 700-900 грам. Маса виходу домашнього сиру залежить від жирності і складу молока. Кеш

Що можна зробити щоб сир не був кислим?

Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.

Як приготувати домашній сир, прості рецепти домашнього сиру.
Інгредієнти: 1. 10 літрів незбираного молока вівці, кози або корови, бажано свіже. 2. 1,5 мл сичужного ферменту 3. 100 г йогурту без смакових добавок устаткування: 1. Контейнер для бродіння та згущення молока 2. Електрична плита 3. термометр 4. Кухонний ніж 5. Марля 6. Кухонний …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *