Як часто використовувати Фурмінатор для собак: оптимальна частота

Фурмінатор для собак – це унікальний інструмент, спеціально розроблений для ефективного та безпечного видалення вовни у собак різних порід. Багато власників собак запитують, як часто їм слід користуватися Фурмінатором, щоб зберегти вовну свого вихованця у відмінному стані.

Частота використання Фурмінатора залежить від кількох факторів, включаючи породу собаки, тип її вовни та сезон року. Якщо у вашого собаки довга шерсть, яка швидко збивається і утворює килимові грудки, то вам, швидше за все, доведеться частіше використовувати Фурмінатор. У такому випадку рекомендується проводити процедуру з використанням фурмінатора 1-2 рази на тиждень.

Однак, якщо у вашого собаки коротка вовна, яка не схильна до заплутування і не линяє так інтенсивно, ви можете використовувати Фурмінатор рідше. У цьому випадку достатньо проводити процедуру з використанням Фурмінатора 1-2 рази на місяць, щоб видалити відмерле волосся і стимулювати зростання нової вовни.

ОписЧастота використання
Новонароджені цуценятаНе рекомендується до 3 місяців
Молоді собаки (3-6 місяців)1-2 рази на тиждень
Дорослі собаки (6 місяців – 1 рік)2-3 рази на тиждень
Дорослі собаки (1-7 років)1-2 рази на тиждень
Літні собаки (7+ років)1 раз в тиждень

Як часто можна вичісувати фурмінатором?

Як часто вичісувати кішку: у літній період можна, можливо використовувати фурмінатор щотижня, що дозволить кішці комфортніше почуватися в спеку; короткошерстих тварин розчісують фурмінатором не частіше 6-8 разів на рік.

Як часто потрібно вичісувати собаку фурмінатором?

Справа в тому, що собаки жорсткошерстих порід (наприклад, фокстер'єри) практично не мають підшерстя. Це означає, що їх не потрібно вичісувати фурмінатором або пуходіркою – достатньо разів на три дні використовувати щітку з натуральною щетиною.

Яким собакам не можна використати фурмінатор?

Для довгошерстих собак довжина зубців має бути більшою, 5-7 см і більше, а для короткошерстих буде достатньо 1,5-3 см. Не можна використовувати фурмінатор при догляді за собаками без підшерстя, наприклад, ши-тцу та йоркширськими тер'єрами, а також за безшерстими собаками.

Як правильно вичісувати Фурмінатором?

Вичісуйте кішку у напрямку росту волосків. Якщо чухати тварину проти зростання вовни, то можна завдати біль чотирилапому улюбленцю.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *