Як приготувати ширин плов

Скільки води і рису на плов?

Рис для плову залийте холодною водою у співвідношенні 1:3. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального, інакше вода занадто швидко випарується. Після закипання білий рис варять 15-20 хвилин, а бурий – 40 хвилин.

Якою водою заливати рис для плову?

Солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль з рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним. Вимити крохмальну пудру можна і в холодній воді, але тоді доведеться перетирати рис руками, а від таких маніпуляцій рис може поламатися і ввібрати більше вологи.

Як варити плов щоб він був розсипчастий?

Спосіб приготування:

  1. М'ясо нарізати на шматочки. …
  2. Додати нарізану цибулю і моркву, протушкувати 10 хвилин.
  3. Додати сіль і гарячу воду.
  4. Тушкувати 50 хвилин. …
  5. Рис ретельно промити у воді, викласти по верху, розрівняти, не торкаючись м'яса. …
  6. Вода має покривати на 2 см вище, в цьому секрет смачного і розсипчастого плову.

Ширин плов (сладкий плов)
Рис отвариваем до полуготовности, сухофрукты промываем и заливаем кипятком. Когда они набухнут, откидываем их на сито и соединяем с рисом и сахаром. В широкой кастрюле растапливаем часть масла. Засыпа


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *