ГОСТ 30498-97 Зернові культури. Визначення кількості падіння (ИСО 3093-82)
Як визначити число падіння пшениці?
Методика визначення числа падіння Вона базується на швидкій клейстеризації водяної суспензії борошна на киплячій водяній бані, з подальшим вимірюванням часу необхідного для розрідження крохмального гелю під дією ферменту альфа-амілази.
Що таке число падіння зерна?
Число падіння (ЧП) (англ. falling number (FN)) —- показник автолітичної активності амілолітичних ферментів, в основному альфа-амілази, в зерні та продуктах його переробки (борошні). Від автокаталітичної активності залежить інтенсивність біотехнологічних процесів в процесі приготування тіста та його випіканні.
Що впливає на число падіння пшениці?
Вплив калію на число падіння Хагберга Дефіцит калію призводить до передчасного дозрівання пшениці з дуже дрібними зернами. Калій сприяє розвитку більш міцних стінок клітин, отже, солома стає більш міцною. Таким чином, низький рівень калію підвищує ризик вилягання посівів.
Контроль показників числа падіння щоб уникнути великих втрат зерна …
Залишити відповідь