Шлакоблок та газоблок: у чому основні відмінності?

При будівництві будівель та споруд із блоків особливу роль відіграють матеріали, з яких вони виготовлені. Шлакоблок і газоблок – два популярні матеріали для будівництва стін, що мають свої особливості та переваги. Однак, їх конструкція та властивості суттєво відрізняються один від одного.

У джерелі міцності різниця між ними полягає в тому, що шлакоблок виготовляється із шлаку, що залишається після переробки металу, а газоблок – із гіпсобетону чи пінобетону, який при виготовленні насичується газом.

Шлакоблок – це екологічно чистий матеріал, оскільки виготовляється із переробленого відходу. Будучи міцним та довговічним, шлакоблок добре утримує тепло та звук, що робить його відмінним вибором для зовнішніх стін. Однак, шлакоблок має відносно велику вагу і тому потребує посиленого фундаменту.

Газоблок, у свою чергу, відрізняється легкістю та простотою в монтажі. Він є гарним утеплювачем і чудово справляється із завданням звукоізоляції. Крім того, газоблок має більшу міцність, ніж шлакоблок, і не вимагає використання окремого фундаменту. Однак, газоблок нестабільний при дії високої вологості та механічних навантажень, тому його не рекомендується використовувати для зовнішніх стін та вологих приміщень.

У чому різниця шлакоблок та газоблок
ШлакоблокГазоблок
Виготовлений із шлаку, відходу металургійного виробництваВиготовлений із газосилікатних матеріалів
Вага шлакоблоку зазвичай більшаГазоблок легший за вагою
Поліпшені звукоізоляційні властивостіХороша звукоізоляція
Стійкий до утворення плісняви ​​та грибкаМінімальне вбирання вологи
Найменша міцність у порівнянні з газоблокомВисока міцність
Більш доступна цінаВисока вартість

Газобетон більш морозостійкий, ніж шлакоблок. Газобетон прослужить утричі довше, ніж шлакоблок. Обидва матеріали не стійкі до потрапляння вологи. З іншого боку, шлакоблок більш міцний, дешевше, не піддається усадці.

Що краще газобетон чи шлакоблок?

У питанні теплопровідності за всіма параметрами виграє газобетон. Його пориста структура дозволяє набагато краще утримувати задану температуру. У питанні морозостійкості газобетон також далеко попереду всіх параметрів. Термін його служби більш ніж утричі вищий, ніж у шлакоблоків. Збережена копія

Що краще тримає тепло газоблок чи шлакоблок?

На відміну від шлакоблоку, газобетон довговічний та стійкий до морозів. Додаткова ізоляція газобетону не є обов'язковою, рівень теплопровідності досить низький, що дозволяє значно скоротити витрати на опалення готового будинку.

Що краще газоблок піноблок чи шлакоблок?

Отже, можна дійти невтішного висновку, що газобетон, а точніше піноблок за якістю найчастіше перевершує своїх конкурентів із числа шлакоблоків.а його недоліки можуть бути відкориговані в процесі укладання.


Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *