Як правильно вибрати дерево для столу

Яке дерево найкраще підходить для столу?

Дерев'яні столи та стільниці з дерева вимагають виготовлення використання деревини твердих порід, які добре тримають форму, мають тверду поверхню, стійку до пошкоджень. Наші Рекомендації – дуб, ясен, береза, модрина, бук.

Яке дерево використовують для стільниць?

Дерев'яні стільниці дуже популярні і сьогодні. Їх виготовляють не лише із твердих порід дерева – дуба або бука, але також із хвойних – сосни, ялинки чи модрини.

Що краще для столу дуб чи ясен?

Підведемо підсумки Дуб – Відмінний варіант для стільниці кухонного, обіднього або робочого столу, а також ідеальне рішення для ванної кімнати та навіть лазні. Ясень – Надійний вибір для місць великої прохідності: магазини, бари, кафе, барбершопи, готелі, хостели, бізнес-центри.

Яке дерево краще вибрати при покупці столу

Яке дерево краще вибрати при покупці столу

Вибираємо породу дерева для столу. На що варто звернути увагу під час виборів.

Масив натурального дерева користується великою популярністю як серед виробників меблів, так і серед покупців. Меблі з дуба, бука, сосни, ясена та інших порід дерева поєднують у собі вишуканий зовнішній вигляд та надійність. Це не тільки предмет інтер'єру, а й невеликий витвір мистецтва, здатний прикрасити будь-яке приміщення.

Чим вирізняється натуральна деревина.

Дерев'яні предмети інтер'єру ніколи не втрачають своєї актуальності та вишуканості. Натуральне дерево славиться своєю надійністю та практичністю. Меблі зроблені з нього здатні прослужити власнику протягом багатьох років і не втратити своєї презентабельності.Крім цих якостей, натуральне дерево має солідний ряд інших переваг:

  • Екологічний матеріал виключає можливість шкідливих випарів та благотворно впливає на атмосферу приміщення.
  • Самобутня фактура та оригінальний малюнок зрізу надають виробам з дерева благородних відтінків та презентабельності.
  • Універсальність дизайну дозволяє використовувати дерев'яні меблі у будь-якому інтер'єрі.
  • Сучасна технологія виробництва дає можливість захистити меблі від впливу вологи, тим самим запобігши ризику гниття.
  • Дерево за своєю густиною перевершує штучні матеріали і без проблем може витримувати велику вагу, не деформуючись.

Існує кілька порід натуральної деревини, що відрізняються своїми властивостями. Матеріали добре підходять для певних умов і мають свої плюси та мінуси. Перед придбанням меблів слід ознайомитися з їх характеристиками, щоб знати найкращий стіл, з якого дерева підійде особисто Вам.

Дуб

Один з найуніверсальніших і найпоширеніших матеріалів для створення меблів. Є збалансованим поєднанням практичності та надійності. Цей матеріал може похвалитися солідним запасом міцності та стійкістю до пошкоджень.

Він має приємний колір та яскраво виражений візерунок зрізу. Меблі, зроблені з дуба Спроможні стати головним елементом приміщення і додати йому самобутніх яскравих ноток. Стіл із дуба добре впишеться в інтер'єр, виконаний у скандинавському, старослов'янському чи кантрі стилях.

Деревина легко піддається обробці.

Меблі з дуба повністю не схильні до впливу вологи і грибка, що робить її кращим варіантом для встановлення на кухню.

Здатність витримувати велику вагу.

Сосна

Є не менш часто використовуваним матеріалом у меблевому виробництві.Вирізняється приємним запахом хвої, а ефірні олії, що виділяються деревом благотворно позначаються на стані власників та атмосфері квартири.

Дерево має один із найцікавіших зрубів, з великою кількістю щільно розташованих річних сердець. Завдяки своїй текстурі, і цікавому кольору з кремовим відливом, меблі з них виглядають вишукано і доповнюють будь-яке оздоблення. Також, з віком, колір деревини темніє, що додає їй ціни та оригінальності.

  • Податливість у роботі.
  • Високий вміст смол робить меблі стійкими до вологого середовища та утворення грибка.
  • Універсальна у використанні та поєднується з будь-яким дизайном приміщення.
  • Вразливість до механічних пошкоджень та ризик утворення сколів.
  • Велика вага готових виробів.

Ясень

За своїми характеристиками та властивостями, ясен найбільше нагадує дубову деревину. Може похвалитися своєю міцністю та тривалим терміном експлуатації. Меблі з ясена славляться своєю надійністю універсальністю у використанні.

Відрізняється оригінальним перлинним кольором, а меблі зроблені з нього після лакування набувають приємного натурального блиску. Малюнок зрізу не відрізняється яскраво насиченими річними кільцями, що компенсується незвичайним та приємним кольором.

  • Високий рівень міцності гарантує надійний та довгий термін служби меблів.
  • Простота в обробці дозволяє прикрашати поверхню виробу візерунками та різьбленими орнаментами.
  • Згодом відтінок меблів стає більш сріблястим, що додає їй оригінальності.
  • Меблі з ясеня універсальні і добре поєднуються з будь-яким дизайном.
  • Дерево піддається впливу шкідників, тому потребує ретельної виробничої обробки антисептиками.

Береза

Березове дерево вирізняється своєю екологічністю навіть серед натуральних матеріалів.Вона гіпоалергенна та повністю безпечна для здоров'я. Завдяки цьому дерево добре підходить як для кухонного столу, так і для дитячого столика.

Бежева, натуральна деревина з численними вузькими кільцями річних забезпечують приємний і колоритний вид меблів. Такий предмет інтер'єру порадує власників своєю аристократичністю і зможе змінити загальний інтер'єр. Добре підходить для класичного дизайну та варіантів у світлих тонах.

  • Здатність витримати велику вагу без найменших деформацій.
  • Однорідність структури та щільність волокон дерева роблять меблі з берези максимально стійкими до пошкоджень.
  • Найвищий ступінь безпеки та екологічності.
  • Слід відповідально підходити до купівлі березових меблів для приміщень із підвищеною вологістю.
  • Може бути схильна до впливу шкідників, тому меблі повинні бути добре просочені антисептиками.

Бук

Останній у списку, але не за популярністю матеріал. Має великий попит завдяки своєму високому показнику міцності. Букові меблі не сприйнятливі до впливу часу та старіння. Також вона добре підходить для використання в різних інтер'єрах.

Колір дерева може бути різним. Найчастіше зустрічається деревина бежевого чи молочно-рожевого кольору. Меблі з бука органічно прикрасить будь-який інтер'єр і зможе стати яскравою родзинкою приміщення.

  • Високий показник міцності та зносостійкості.
  • Здатний без проблем витримувати механічні пошкодження.
  • При виробничій обробці дерево не змінює свого приємного кольору.

Який формат та розмір столу буде оптимальним

Стіл – один з найважливіших елементів оздоблення квартири і від його правильного підбору залежить комфорт мешканців. Є два основні критерії, які слід враховувати при покупці даного виду меблів.

Габарити

Перший і найважливіший – це розмір. Стіл не повинен займати дуже багато вільного простору і при цьому забезпечувати максимальний комфорт власників. Якщо з вибором холостяцького варіанта все просто, то для сім'ї з кількох людей існує формула, яка дозволяє розрахувати розмір стільниці. На одну людину прийнято залишати 90 см ширини та 40 см глибини поверхні. Плюс до цього слід залишити кілька десятків сантиметрів для сервірування.

Форм-фактор

Другим параметром є форма стільниці та наявність додаткових механізмів. Крім столів з круглою та прямокутною стільницею, існують також кутові варіанти та вироби з різними видами розсувних та розкладних механізмів. Кожен вид індивідуальний та підходить для своїх умов.

  • Круглий стіл добре підійде для встановлення в обідніх приміщеннях та просторих кухнях. Він візуально розширить загальний простір і виглядатиме оригінально.
  • Прямокутний стіл є стандартним варіантом, що користується великою популярністю. він підійде для будь-яких приміщень і скрізь виглядатиме органічно.
  • Кутовий стіл є компактним рішенням, яке добре підійде для невеликих приміщень.
  • Стіл "Книжка" завжди користувався великою популярністю. Цей варіант добре підійде для тих, хто часто збирає вдома гостей та родичів.
  • Стіл-трансформер з розсувним механізмом – сучасна модель, що набирає великої популярності. Він універсально підійде для установки скрізь, а розсувний механізм також припаде до душі любителям великих компаній.

Догляд за столами із натурального дерева

Незважаючи на те, що сучасні меблі піддаються серйозній обробці, вони все-таки потребують спеціального догляду і нижче буде наведено список речей, яких слід дотримуватися.

  • Пам'ятайте, що стан дерев'яних меблів може залежати від навколишнього середовища. Занадто волога або суха атмосфера згубно позначається на більшості порід дерев, тому за вологістю та температурою треба стежити.
  • Чистити та мити дерев'яні меблі бажано з використанням спеціальних засобів. Якщо на чистячі немає позначки дозволяє використовувати його для чищення меблів, від засобу краще відмовитися.
  • Чистити та мити меблі найкраще використовуючи спеціальні тканини або ганчірки зроблені з фланелі, сукна, оксамиту та бавовни.
  • Пам'ятайте, що дерево – живий матеріал і в ньому можуть завестися шкідники. Для профілактики можна придбати спеціальну пасту на основі воску та проводити обробку раз на 2-3 місяці.
  • Розуміти, що при правильному догляді та відношенні дерев'яні меблі можуть прослужити власнику десятки років і не втратити своєї презентабельності.

Чому варто купити стіл нашого виробництва:

  • Наша компанія давно займається виготовленням меблів і цінує свою репутацію. Ми відрізняємося відповідальним підходом до кожного клієнта та трепетністю в роботі. Всі меблі виготовляються за сучасною технологією, з дотриманням правил та стандартів якості.
  • Ми контролюємо виробничий процес на всіх етапах та реалізуємо продукцію з гарантією. Відсутність посередників та власне виробництво дає можливість продавати меблі з мінімальною націнкою. Крім того, на сайті представлений великий каталог меблів, що постійно поповнюється, яка реалізовується з доставкою в будь-яку точку Москви.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *