Як зробити родючу землю в теплиці

Як зробити землю в теплиці родючою Родючість ґрунту можна забезпечити шляхом додавання органічних добрив, таких як компост, гній або сидерати. Проводьте розпушування та аерацію земляного покриву, щоб покращити доступ повітря та води до коренів рослин.26 квіт. 2023 р.

Що зробити щоб земля була родючою?

Найбільш дешевий спосіб поліпшення родючості землі – це скосити з поверхні незасіяної грядки бур'яни, у яких ще не утворилося насіння. Якщо бур'яни стали високими, їх необхідно подрібнити і розкидати по поверхні грядки (шар може досягати 10-15 см), а потім перерити їх на глибину 20-25 см.

Як нагріти ґрунт в теплиці?

Щоб краще прогріти ґрунт у теплиці, його можна накрити чорним агроволокном. Нагріваючись під променями сонця, воно буде передавати тепло землі. Це в тому випадку, якщо посадки будуть нескоро. А от мульчувати ґрунт до того, як у теплиці встановиться постійна позитивна температура, не варто.

Як обробити землю в теплиці?

Найбільш безпечним вважається дезінфекція ґрунту в теплиці порошком білої гірчиці (1 кг на 1 кв. м). Навесні за 3–4 тижні до висадки розсади ґрунт проливають на глибину до 15 см і накривають плівкою на тиждень. За цей час активізуються шкідники і патогени.

Як підготувати ґрунт у теплиці: 5 порад …
Розпушувати потрібно на глибину не менше 20 см. Це покращить циркуляцію повітря та дозволить корінням рослин проникнути глибоко в землю. Основні способи …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *