Коли і як висаджувати руколу

Посадка руколи на грядку здійснюється в березні-квітні, коли температура повітря підніметься до 9-10 ºC. Рукола не любить занадто яскравого сонця, проте і в затінку її садити небажано. Вибирати для неї ділянку слід у такому місці, де до обіду сонце, а в полуденний час притінок.

Як правильно вживати руколу?

Як споживати руколу Рукола чудово поєднується з овочами, рибою, м'ясом, морепродуктами та сиром. Кладуть її на канапки, сендвічі. А ще з неї роблять різноманітні соуси, піци, різотто, холодні закуски, навіть десерти. Подрібнене листя можна вимішати з домашнім сиром чи вареною картоплею.

Як правильно садити руколу?

Розсаду руколи краще вирощувати у горщечках, касетах або інших ємкостях розміром 3×3, 4×4, 5×5 см, висіваючи в них по 2–3 насінини. Глибина висіву насіння 0,5–1 см. При оптимальній температурі 18–22 °C сходи з'являються через 3–5 днів. Вік розсади від появи сходів 15–25 днів. Кеш

Кому не можна вживати руколу?

Дієтологи не рекомендують їсти руколу у великих кількостях у разі захворювань печінки, дискінезії жовчовивідних шляхів, коліту, подагри. Оскільки у руколи є значна кількість щавлевої кислоти, яка призводить до утворення каменів у нирках, її потрібно з обережністю споживати схильним до цього захворювання.

Коли можна садити руколу – Chtivo.biz.ua – DRS


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *