Як зберігають живці винограду взимку

Зазвичай достатньо, щоб лоза була загорнена в поліетиленову плівку або упакована в поліетиленовий мішок. У таких умовах, щоправда, створюються ідеальні умови для сірої гнилі. Тому отвори-віддушини в плівці, зберігання у злегка вологому піску будуть компромісом.16 груд. 2017 р.

Як правильно зберігати живці винограду?

Оптимальна температура для зберігання живців винограду 10-12 ⁰C, тобто в середньостатистичному льоху вони зберігаються добре. На початку лютого дістаньте живці, розріжте їх навпіл, щоб у кожному відрізку було по 3 бруньки і помістіть на укорінення.

Як правильно зберігати виноград в домашніх умовах?

Найкраще виноград лежить в холодильнику. Якщо його немає, то можна зберігати в сухому підвалі. У підвалі грона можна підвісити на гачки або на натягнутий дріт. У такому вигляді урожай провисить кілька місяців.

Як зберегти живці винограду до весни?

Найбільш простий спосіб зберегти чубуки винограду до весни – це прикопати їх. Викопайте в землі траншею глибиною 40-50 см і трохи довшу за живці, насипте на дно піску, покладіть на нього живці, засипте їх землею і обов'язково зробіть горбок, щоб у цьому місці не накопичувалася дощова та тала вода.

Живці винограду: зберігання взимку і …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *