Як вибрати церковне ім'я Вова: рекомендації та поради

Вибір церковного імені для дитини – це відповідальна та важлива справа для кожної православної сім'ї. Вибір церковного імені на прізвисько Вова може бути дещо скрутним, оскільки це прізвисько дещо відрізняється від традиційних джерел і не має безпосереднього християнського походження.

Однак, варто зазначити, що церковне ім'я може бути обране виходячи з основоположних принципів православ'я та мати зв'язок із духовною та культурною спадщиною Російської Православної Церкви. В даному випадку вибір церковного імені для немовляти на ім'я Вова може ґрунтуватися на міркуваннях духовності, символіки та пов'язаних з ними церковних святах.

Один із варіантів вибору церковного імені на ім'я Вова – Володимир. Це ім'я має глибоке коріння в християнській традиції і спочатку означає "володів світом". Святий Володимир, хреститель Київської Русі, є одним із найшанованіших святих у російському православ'ї і його ім'я може стати чудовим вибором для малюка Вова, пам'ятаючи про духовну історичну спадщину Російської Православної Церкви.

Церковне ім'яПереклад на російську
ВолодимирВова
ВасильВова
В'ячеславВова

Значення та походження імені Володимир Спочатку ім'я Володимир було язичницьким, але згодом воно було включене Церквою до християнського переліку імен, оскільки його носили князь Київський Володимир Святославович, який хрестив Русь і згодом проголошений святим.

Яким буде ім'я Володимир по церковному?

Володимир (Хрищенович), сщмч., иерей 8 лютого, 28 червня, 12 лютого. Володимир (Загреба), сщмч., ієром 8 лютого, 16 лютого.

Коли день ангела у Володимира?

Іменини Володимира у 2023 році за православним календарем святкують: 1 січня, 10 лютого, 7 березня, 6 квітня, 20 червня, 27 та 28 липня, 27 серпня, 7 вересня, 17 жовтня та 5 листопада. З дитинства Володимир росте активним хлопчиком, має здібності до навчання і має лідерські якості.

Коли в Україні День янгола Володимира?

Сьогодні, 28 липня – День пам'яті рівноапостольного князя Володимира. Це дуже знакова особа для всіх українців. Що можна і не можна робити, дні ангела, прикмети – читайте у матеріалі Styler.

Як інакше ім'я Вова?

Володимирушка, Владя, Влада, Ладя, Лада, Вадя, Вава, Вавуля, Вавуся, Вовочка, Володя, Володюка, Володюня, Володюха, Володюша, Володяка, Володяка, Володяша, Вова, Вован, Вовуля, Вовуня, Вовуся, Вовуша, Воля.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *