Як нанести айсинг на пряники: покрокова інструкція та секрети майстерності

Айсинг – це чудове покриття для пряників, яке надає їм елегантності та вишуканості. Якщо ви прагнете створити ідеально гладку та рівну поверхню, то нанесення айсингу – процес, який потребує деякої техніки та навичок. У цій статті ми розповімо вам про важливі кроки та хитрощі, які допоможуть вам досягти вражаючих результатів.

Першим кроком при створенні ідеального айсингового покриття є правильне приготування суміші. Важливо підібрати співвідношення між цукровою пудрою, водою та іншими інгредієнтами, щоб вийшов не надто густий та не надто рідкий айсинг. Суміш має бути досить щільною, щоб не розтікатися, але при цьому легко наноситися на поверхню пряників.

Другим важливим моментом є правильний вибір інструментів для нанесення айсингу. Для створення гладкої поверхні можна використовувати невелику силіконову лопатку або ніжку для сметанного торта. Ці інструменти дозволять вам рівномірно розподілити айсинг по всій пряник і зробити його поверхню ідеально гладкою.

Як правильно наносити айсинг на пряники
КрокОпис
1Приготувати айсинг
2Розкласти айсинг у кондитерський мішок
3Наносити айсинг на пряник повільними рухами
4Поступово розподілити айсинг по поверхні пряника
5Дати айсингу затвердіти перед додаванням декору

Як довго сохне айсинг на пряниках?

Закладайте не менше 20-30 хвилин на висихання контурних пряників і до 1-2 годин для пряників, повністю залитих глазур'ю. Глазурі можна допомогти висохнути, поставивши лист з прикрашеними пряниками в духовку (краще з конвекцією), розігрітою до температури не вище 50С, на 10-30 хв.

Як правильно працювати з Айсінг?

Суміш необхідно перемішати з водою в пропорції: 1000 г суміш на 150 мл води (грамівка залежить від потрібного вам результату + 3-5 гр води.). Дати настояться кілька хвилин. збити на середніх обертах планетарного міксера 2-4 хв.

Чому тріскається айсинг на пряниках?

– Чому на пряниках виникають мікротріщини та заломи на глазурі? – Це від механічного впливу. Або ви пряник переклали, а глазур ще не досохла, або посунули, або взяли тацю, а він трохи рухається — от і вийшла тріщина.

Чим наносити айсинг?

Її слід пензликом нанести на пряники і поставити їх сохнути в розігріту до 140-150 градусів духовку на 2-3 хвилини. Після цього дати випічці підсохнути ще день-два і лише потім можна наносити будь-який розпис. У перекладі з англійської «айсинг» – це «глазурь».


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *