Причини заливання свічок на бензопилі та як їх запобігти

Однією із проблем, з якими можуть зіткнутися користувачі бензопили, є заливання свічки. Незважаючи на те, що ця проблема не є найбільш поширеною, вона може спричинити масу неприємних наслідків і створити проблему в роботі інструменту.

Однією з причин заливання свічки на бензопілі може бути порушення правильного співвідношення палива та повітря в суміші. Якщо суміш виходить занадто "жирною" або багатою на паливо, то свічка може перегріватися і починати заливатися маслом. Це може статися через невідповідні налаштування карбюратора, неправильної роботи автоматичного збагачувача або занадто великої кількості олії в суміші.

Іншою причиною заливання свічки може бути неправильне змащування поршня та циліндра. При негерметичності масломастильної системи або неправильному використанні олії, вона може потрапляти на свічку та викликати її заливання. Це може статися через несправність у системі мастила, неправильне використання бензинової суміші або невідповідну якість масла.

Чому заливає свічки на бензопилі
ПричинаПояснення
1. Суміш неправильного складуЯкщо суміш бензину та олії неправильно приготовлена, свічки можуть залитися олією та призвести до проблем із запаленням
2. Несправна система подачі паливаЯкщо система подачі палива на бензопилу не працює належним чином, це може призвести до перебору палива та заливання свічок.
3. Неписьменне обслуговуванняНеправильний догляд за бензопилою, такий як неправильне регулювання карбюратора або використання низькоякісного палива, може призвести до заливання свічок.
4.Робота при високих навантаженняхЯкщо бензопила працює тривалий час при високих навантаженнях, це може призвести до неповного згоряння палива та заливання свічок
5. Використання низькоякісного паливаВикористання низькоякісного палива може призвести до неповного згоряння та утворення відкладень на свічках, що може призвести до їх заливання.

Це вказує на те, що паливна суміш не подається в циліндр. У такому разі зі свічкою все гаразд, а корінь проблеми, швидше за все, у карбюраторі. Його перевіркою і слід зайнятися, якщо після очищення паливного фільтра нічого не змінилося.

Чому заливає свічку у бензопили?

Ключовою причиною залитої свічки на бензиновій пилці є підвищена кількість палива у камері згоряння і викликано це може бути різними причинами, зокрема: Погана якість бензину. Засмічення повітряного фільтра, який не справляється зі своєю функцією. Збій системи запалення.

Що може бути, коли заливає свічки?

Заливає свічки внаслідок того, що паливо надходить у камеру згоряння, а займання не відбувається. Таким чином свічки заливає пальним і подальший запуск двигуна стає неможливим.

Як визначити, що заливає свічки?

Найчастіше залиті свічки можна, можливо визначити за такими ознаками:

  1. При запуску стартер крутить нормально, але двигун не схоплює.
  2. Поки стартер крутить з вихлопної труби йде виразний запах бензину.
  3. Різьблення та електроди свічки вкриті бензином, також є яскраво виражений нагар.

Що робити, якщо на Бензокосі заливає свічку?

Що робити, якщо канал свічки прочистити (від надлишку палива), а її все одно заливає – механізм потрібно просушити не менше 30-40 хвилин для повної готовності до роботи. Встановлювати деталь потрібно із зазором 1 мм, а перевірити відстань можна будь-якою монетою. Збережена копія


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *