Скільки піску потрібно покласти у фільтр для басейну: оптимальна кількість

Одним із найважливіших елементів забезпечення чистоти води у басейні є фільтр. Він відповідає за затримування найдрібніших забруднень та частинок, що гарантує чисту та прозору воду. Ефективність роботи фільтра залежить від правильно підібраної кількості піску.

Пісок є основним фільтруючим матеріалом для басейнових фільтрів і сприяє затримці мінімальних забруднень, таких як зважені частки, бруд та пил. Важливо вибрати оптимальну кількість піску, щоб забезпечити ефективну фільтрацію та збільшити термін служби фільтра.

Кількість піску, необхідного для фільтра, залежить від його розміру та типу. У середньому для побутових басейнів потрібно приблизно 1,5-2 кг піску на 1 квадратний метр поверхні фільтра. Однак, перед тим як насипати пісок, необхідно уточнити показання виробника фільтра та дотримуватися його рекомендацій.

Правильно підібрана кількість піску дозволить фільтру надійно затримувати забруднення та забезпечить кришталево чисту воду у вашому басейні. Дотримуйтесь рекомендацій виробника та переконайтеся, що фільтр працює ефективно для тривалого використання.

Скільки потрібно насипати піску у фільтр для басейну
Тип басейнуРозмір басейну (в м3)Необхідна кількість піску (у кг)
Малий басейн1050
Середній басейн25125
Великий басейн50250
Величезний басейн100500

Скільки потрібно піску у фільтр для басейну?

Скільки піску має бути у фільтрі для басейну? На якість фільтрації впливає як розмір фракцій піску, а й висота його шару. На ємностях зазвичай вказується необхідна висота завантаження. Зазвичай вона становить приблизно 3/4 від розміру резервуару.

Як правильно засипати пісок у фільтр басейну?

Засипати пісок у фільтр для басейну слід після його повного очищення. Для цього акуратно відріжте край мішка із сумішшю і поступово наповніть ємність, що очищає. Після цього акуратно підключіть фільтр до патрубків, затягніть хомути. Тепер пісочний фільтр у басейн готовий для подальшого використання. Збережена копія

Чи можна використовувати звичайний пісок у фільтрі басейну?

Вибір матеріалу для фільтра На жаль, не можна: звичайний пісок не має потрібної брудоємності, і тому не здатний ефективно затримувати всі шкідливі речовини, що містяться у воді.

Як часто потрібно міняти пісок у пісочному фільтрі для басейну?

Заміна кварцового піску у фільтрі проводиться кожні 5 років у басейнах сезонної експлуатації та кожні 2-3 роки у басейнах, які експлуатуються протягом усього року.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *