жимолість зберігання ягід

Жимолость – дуже ніжна ягода, вона не зберігається тривалий час. У холодильнику або підвалі при температурі близько +1… +2 градуси і високої вологості повітря плоди зберігають свіжість до 10 днів. На тривалість зберігання впливає також цілісність оболонки ягід.

Як зберігати жимолость в домашніх умовах?

Плоди жимолості дуже ніжні, легко пошкоджуються, тому їх укладають у невелику посудину тонким шаром. Довго ягоди не зберігаються навіть у холодильнику, тому потрібно їх заморозити і зберігати надалі в морозильній камері.

Що можна приготувати з ягід жимолості?

З жимолості ви можете зробити мус, з жимолостю готують штрудель. Ягоду також можна заморозити на зиму, приготувати варення чи компот.

Коли краще висаджувати жимолость?

У якості садивного матеріалу рекомендую використовувати 2-х річні контейнерні рослини. Висаджувати рослини варто восени, оскільки жимолость дуже рано починає вегетацію.

Жимолость: посадка й догляд, розмноження і властивості
Загалом жимолость до шкідників і хвороб стійка, але іноді і їй доводиться потерпати від навали тих чи інших шкідників. Вченими виявлено 37 шкідників, що харчуються листям жимолості, і один, який живиться її ягодами – гусениця жимолостевої пальцекрилки пошкоджує плід у час його …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *