Як готують сир кіску насправді

Яким способом виробляють сир?

Сир — їжа, що виготовляється з молока різних тварин шляхом зброджування його сичугом або різними молочно-кислими бактеріями і відокремленні сироватки. Харчовий продукт виготовляють у вигляді напівтвердої чи твердої маси, яку одержують сквашуванням молока і подальшою обробкою згустку.

Як роблять твердий сир?

У пастеризоване молоко ми додаємо молочнокислі культури і сичужний фермент. Ці компоненти необхідні для того, щоб молоко почало сквашуватися (киснути) й утворився згусток, який і стане сиром. Отриманий згусток розрізаємо спеціальними ножами-лірами.

Скільки дозріває сир?

За часом дозрівання Сири, які витримуються кілька тижнів: Камамбер (три тижні), Таледжо (від 6 до 10 тижнів), Монтерей Джек (близько місяця). До року: Рокфор (5 місяців), Емменталь (4 місяці). Більше року: Чеддер і Гауда (хороші сорти — не менше року), Парміджано Реджано (не менше року), Манча (до 2 років).

Як роблять сир косичку
Цей рецепт для тих, хто хоче знати, як робити сир з сиру. Знадобиться для цього три літри молока, два кілограми сиру, 100 грам масла вершкового, одне куряче яйце, половина чайної ложки соди і …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *