Термін лактації у корів

За сприятливих умов годівлі та утримання нормальним лактаційним періодом вважають 305 днів. Тривалість лактації залежить від індивідуальних особливостей тварин. Деякі корови само- запускаються, інші лактують до отелення.

Коли можна пити молоко після отелення корови?

Перехідним періодом прийнято вважати три тижні до та після отелення. Саме в цей час в організмі корови відбувається багато адаптаційних процесів. Одразу після отелення на початку лактації різко зростає потреба в поживних речовинах, необхідних для синтезу молока.

Що таке Лактація у корів?

Лакта́ція — це процес утворення та відведення молока з молочних залоз ссавців. Лактація складається з двох фаз: пролактинової, в процесі якої спеціальні клітини синтезують молоко, та окситоцинової, в процесі якої молоко молочними протоками надходить до молочних синусів, де зберігається.

Коли починається лактація?

ЛАКТАЦІЯ (лат. lactatio < lacto — годую молоком) — утворення й накопичення молока в молочних залозах жінки і періодичне його виділення при смоктанні. Л. починається з 2–3-го дня післяпологового періоду.

Лактація у корів тривалість і період – Сучасне тваринництво
Однак незважаючи на багато їх відмінності, період лактації у корів приблизно дорівнює 305 дням на рік. Корова після отелення. Що собою являє процес лактації?


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *