Як часто повинні змінюватися маски під час їх використання: рекомендації експертів

З моменту початку пандемії коронавірусу маски стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Ми використовуємо їх, щоб захистити себе та інших від можливого зараження. Однак, мало хто замислюється над тим, як часто потрібно міняти маски і як правильно їх використовувати.

Можливість зараження через маску існує, тому важливо дотримуватись гігієнічних вимог при її використанні. Маску слід надягати на чисте та сухе обличчя, не чіпаючи поверхню внутрішньої частини маски. Після використання маска повинна бути знята і відразу викинута в закритий контейнер для сміття або замотана в пластиковий пакет для подальшої утилізації.

Одноразові маски потрібно міняти кожні 2-3 години або відразу після того, як вони стають вологими чи брудними. Багаторазові маски вимагають більш ретельного догляду. Вони повинні бути стерилізовані після кожного використання та випрані з милом або у пральній машині з гарячою водою. Маскам не варто піддавати хімічній обробці, оскільки це може зруйнувати їх захисні властивості.

ПитанняВідповідь
1. На скільки часу рекомендується використовувати одноразову маску?2-3 години
2. Через який проміжок часу слід міняти багаторазову маску?Після кожного використання або через не більше 24 годин
3. Що робити, якщо маска потрапила в контакт із водою чи іншими рідинами?Міняти маску негайно
4. Які фактори можуть призвести до необхідності частіше міняти маску?Інтенсивне дихання, нудота на фоні хвороби, перебування у забруднених чи запорошених приміщеннях
5. Які терміни використання маски рекомендується при симптомах ГРВІ?Не більше 4-6 годин

Як часто потрібно міняти маски?

Максимальним терміном їх безперервного використання є 2-3 години – після закінчення цього часу маску слід замінити. Іноді рекомендується робити це раніше за стандартний термін — якщо вона стала вологою або на неї потрапила якась біологічна рідина.

Чи можна повторно використовувати маски для обличчя?

Навіть якщо тканина залишилася вологою, ніколи не використовуй маску повторно. Це марно, не гігієнічно і загрожує запаленнями. По-дев'яте, залишки есенції, що не впиталися, не змивай, а м'яко вбий у шкіру кінчиками пальців. Однак, якщо ти відчуваєш дискомфорт, надлишки можна промокнути паперовою серветкою.

Як правильно носити маску синьою або білою стороною до обличчя?

Якою стороною правильно носити медичну маску Але існують початкові властивості деяких медичних масок, які вказуються на упаковці, і яким варто слідувати. Коли сторони маски відрізняються кольором, то до обличчя повинна прилягати світліша і гладкіша сторона, а кольорова — це зовнішня частина захисту.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *