Як причепити блешню на спінінг правильно

Як правильно прив'язати блешню на спінінг?

Протягніть волосінь у кільце блешні, створіть велику петлю, спрямовану до основної волосіні, потім знову втягніть волосінь у кільце. Усередині утвореної петлі зафіксуйте кожну волосінь щонайменше 5 витками. Для тонших лісок кількість може бути більше 5. Затягніть отриману в'язь, попередньо змочивши її водою.

Як правильно кріпити блешню?

Застібка досить просто прив'язується, – звичайним вузлом, і в принципі блешня висить на застібці і ніяких проблем немає. Як би блешня не крутилася і не крутилася, – свобода застібки дозволяє їй весь час залишатися в одному положенні. Це досить зручно, практично та надійно.

Як правильно прив'язати повідець на спінінг?

Виконується він так:

  1. Спочатку на кінці основної волосіні та повідець потрібно зробити петлі.
  2. Складений кінець петлі кілька разів обмотує волосінь і простягаємо кінець в петлю, що утворилася, міцно затягуємо кінець.
  3. Петлю на повідку потрібно простягнути в петлю на волосіні. Гачок потрібно просунути в петлю повідець. Щільно затягнути вузол.

YouTube
Як прив'язати до основної волосіні або шнура снасті (пружину, блешню)? – YouTube

Як прив'язувати блешню на спінінг через повідець або до волосіні

Як прив'язувати блешню на спінінг через повідець або до волосіні

Досвідчений рибалок знає не менше десятка способів прив'язати блешню до волосіні, при цьому використовуючи лише 2-3 з них. Новачок в рибному промислі нерідко знає набагато менше, а в ході у нього взагалі залишається один варіант. Однак такий підхід до риболовлі далеко не найкращий.

Інформації про рибальські вузли в інтернеті не просто багато, але навіть занадто багато. Однак її якість залишає бажати кращого.Одні й ті ж вузли на різних сайтах можуть носити різні назви, і навіть щодо надійності тих чи інших вузлів публікуються різні думки.

Ця стаття покликана впорядкувати знання про найбільш популярні вузли для кріплення блешні. Але перш ніж розбирати тему, необхідно розібратися, чому так важливо робити правильні та надійні вузли.

Чому важливо правильно в'язати блешню

Щука на блешні

Взагалі, знання методів, що дозволяють грамотно причепити блешню, може врятувати як дорогоцінний улов, а й саму приманку. Грамотно зав'язаний вузол дозволяє блешні «грати» під водою, приманюючи більше риби, а також дозволяє краще контролювати процес гри. Зайва жорсткість може призвести до обриву та втрати снастей, а іноді навіть і до перелому вудки – головного інструменту рибалки.

Якщо ви теж вважаєте втрату інвентарю серйозною неприємністю, то читайте далі, щоб зрозуміти, як грамотно чіпляти блешню до спінінга.

Міцність вузла

Щоб розібратися в рибальських вузлах, багато сайтів вводять поняття міцності вузла. Вони характеризують цей параметр як ступінь міцності вузла по відношенню до волосіні та виражають його у відсотках. У цій статті цифрове позначення міцності не використовуватиметься, оскільки вважається зайвим для любителів риболовлі. Його відсутність не завадить вам навчитися зав'язувати волосінь на блешню.

Як чіпляти блешню на спінінг різними способами

Говорячи про кріплення блешні, слід сказати, що найчастіше зустрічається четверта зчіпка, що складається з самої приманки, карабіна або скручування, волосіні і вертлюжка або застібки. Сама приманка закріплена через карабін, а волосінь пропущена через застібку.Однак у житті бувають ситуації, коли доводиться обминути карабін і прикріпити блешню безпосередньо до волосіні спінінга. Цю ситуацію також буде розглянуто.

Як закріпити блешню на спінінг через вертлюжок або застібку

Блешня на застібці

Перший і найпопулярніший спосіб – це фіксація блешні через вертлюжок або застібку. Вони є складовими частинами спеціального повідця з металу або флюорокарбону. Важливо вміти зав'язати блешню на щуку саме через вертлюжок або застібку використовуючи повідець, тому що основну волосінь хижачка здатна перекусити.

Щоб надійно прив'язувати блешню до повідця, вам знадобиться знати кілька різних вузлів. Їх вибір безпосередньо залежатиме від того, які матеріали використані у вашій зв'язці – флюри, монофіли або плетінки.

Як закріпити блешню з повідцем через вертлюжок чи карабін

Для закріплення блешні на повідку застосовується 3 найбільш актуальні вузли:

Вузол «Вісімка» найбільш актуальний для тих, кому постійно доводиться швидко міняти блешню на спінінгу. При виконанні вузла кінець волосіні складається навпіл, після чого із цієї складки збирається петля. Потім вільний кінець складки обмотується навколо волосіні і пропускається в саму петлю. На виході виходить вузол середньої міцності, який добре підійде для вивужування невеликих трофеїв.

Вузол вісімка

Якщо блешня кріпиться на спінінг, але часта зміна блешні не потрібно, можна застосувати «хірургічну петлю», багато в чому схожу на «вісімку». Основна причина, через яку цей вузол краще підходить для лову на спінінг – підвищена міцність з'єднання за рахунок невеликої зміни у виконанні.Після складання кінця волосіні навпіл створюється одинарний незатягнутий вузлик, навколо якого потім і обертається частина волосіні, що залишилася.

Олбрайт

Вузол «Олбрайт» дозволить рибалці прив'язати блешню до плетінки або іншого матеріалу. З наведеної трійки він найнадійніший, проте зав'язувати його найважче. Для його виконання перший крок аналогічний попереднім вузлам – кінець складається навпіл.

Потім кінець волосіні, пов'язаної з повідцем, проходить через освічену кінцем петельку і робить 7 обертів навколо неї. Потім поверх цих оборотів відбувається ще 5, але у зворотному порядку. І вже наприкінці перед самою затяжкою вільний кінець проходить через зашморг у зворотний бік. Для додаткової фіксації всі оберти проклеюються між собою.

Безвузлові способи кріплення

Щоб приєднати блешню до плетінки, можна вдатися і до більш надійного варіанта – безвузлової застібки або простіше безвузлика. Важливо при цьому розуміти, що безвузловим способом не можна користуватися ніде, крім плетінки – міцність такого з'єднання висока тільки для неї.

Кріплення до струни безвузловою прив'язкою

Безвузлова прив'язка до струни

Кріпити блешню на спінінг можна також і так званою безвузловою прив'язкою. На відміну від безвузлової застібки, де присутня певна подоба петлі, безвузлова прив'язка забезпечує фіксацію за допомогою скручування. Така скручування тримається ще міцніше, проте має ще одне обмеження – через відсутність вертлюжка її не можна застосовувати з блешнями, що обертаються.

Найчастіше таку прив'язку застосовують при кріпленні воблера. Однак зустрічаються й умільці, які чіпляють блешню-колебалку, і риболовля проходить без зайвих труднощів.

Як одягти блешню безпосередньо до плетінки

Цей розділ допоможе насамперед тим, хто хоче правильно прив'язати блешню до волосіні без різного роду перехідників. Ситуації, в яких подібний підхід застосовний, можуть бути різними.

Наприклад, якщо на водоймищі сталася аварія, а замінити запчастини просто нічим – адже не попливеш назад на берег, щоб знайти заміну. Або ще варіант: риба у водоймищі настільки неактивна, що для того, щоб її вловити, потрібно тонко налаштована снасть. А щоб відчувати найменший рух риби, і доведеться прямо прив'язуватися. Для цього знадобиться знання вузла Рапала.

Рекомендуємо прочитати

Як правильно і надійно прив'язати повідець до основної волосіні
Під словом «повідець» зазвичай розуміється відрізок волосіні, який ставиться між приманкою або гачком і основною ліскою, а…

Першим кроком на шляху до його виконання буде створення незатягнутого вузла на відстані приблизно 20 сантиметрів від кінця волосіні. Петля, що залишилася, повинна бути товщиною приблизно з мізинець. Кінець, що залишився вільним, від якого відступалася довжина, простягається далі у вушко снасті і потім пропускається всередині незатягнутого вузла.

На наступному етапі кінець, що вийшов, потрібно тричі обернути навколо другого кінця, а вільну частину знову пустити всередину незатягнутого вузла. На останньому етапі потрібно вивести цей кінець до зроблених оборотів і натягнути волосінь, попередньо змочивши її водою. Готово! Ваша Рапала надійно затягнута.

Вузол Рапала

На такий вузол можна без проблем закріпити блешню-вертушку і бути впевненим, що вона забезпечить гідну гру у воді та приверне до себе увагу.

Пряме прив'язування повідця до основної волосіні

Вже згаданий раніше "олбрайт" не дуже підходить для ситуацій, коли повідець необхідно пов'язати з основним лісом.Набагато надійніше в цій ситуації застосувати вузол-морквину. Названий він так через свою структуру, яка багато в чому зовні нагадує цей корисний овоч.

Вузол морквина

Щоб його виконати, необхідно виконати низку нехитрих дій:

  1. На основній волосіні створити вузол, але не затягувати його. Залишитися всередині вузла має приблизно мізинець.
  2. Потім пропустити додаткову волосінь усередині цього вузла і обмотати кінцем уздовж основної волосіні приблизно 10-12 разів, вивівши кінець вгору.
  3. Після повторити цю ж процедуру, але у зворотному напрямку і знову пропустити додаткову волосінь через незатягнутий вузол.
  4. Нарешті, просто затягнути всі кінці з меншого боку. Вузол, створений таким чином, буде дуже надійний, проте дозволить рибалці відчути навіть найменший клювання.

Рекомендуємо прочитати

Як правильно прив'язати вертлюг до волосіні простими і надійними вузлами
Сучасні рибальські монтажі складно уявити та сконструювати без допоміжних елементів, значно важливіше.

Відвідний повідець з блешнею

Іноді, крім основного повідця, доводиться закріплювати ще й відвідний. Як правило, це використовується в тих місцях, де дно поросло мулом та травою. Відвідний повідець дозволяє блешні триматися вище цієї трави та приманювати до себе риб. Методи прив'язки у разі багато в чому аналогічні описаним раніше.

Як поставити блешню іншими вузлами

Крім всіх зазначених вище способів прив'язки розглянемо і деякі вузли, які не такі популярні, але можуть бути цілком придатні до використання. Це:

Ліндеманн

Щоб зав'язати ліндеман, виконайте такі дії:

  1. Протягніть волосінь в кільце блешні, створіть велику петлю, спрямовану до основної волосіні, потім знову втягніть волосінь в кільце.
  2. Усередині утвореної петлі зафіксуйте кожну волосінь щонайменше 5 витками.Для тонших лісок кількість може бути більшою за 5.
  3. Затягніть отриману в'язь, попередньо змочивши її водою.

Вузол Хоумер

Вузол Хоумер використовує в основі близьку до Рапалі петлю, проте в'яжеться за іншим алгоритмом:

  1. Спершу зробіть запас волосіні в 15 см, після чого просмикніть один з кінців у вушко блешні.
  2. Робочий кінець двічі оберніть навколо основної волосіні та пропустіть в освічену петлю.
  3. Потім обмотайте другий кінець волосіні 6-8 разів залежно від товщини вибраного матеріалу. Вузол, що утворився, при цьому притримуйте рукою, не затягуючи.
  4. Другий кінець випустіть через незатягнутий на минулому етапі вузол.
  5. Затягніть отриману в'язку, перед цим змочивши волосінь, і обріжте зайве. Допускається залишити 2 мм запасу.

Петля в петлю

Зашморг петля в петлю – найнепростіший і одночасно найнадійніший з вузлів. Скористайтеся цим алгоритмом, щоб його виконати:

  1. Складіть кожну з лісок навпіл.
  2. Кінець, що утворює зашморг, двічі обмотайте навколо самої складки.
  3. Пропустіть цей же кінець усередину початкового витка і, змочивши, затягніть.
  4. Описаний алгоритм повторюється і другої петлі, після чого другий затягнутий вузол пропускається всередину першого, а верхня частина його йде вниз. Описи вузлів безпосередньо відображають головну причину їхньої невисокої популярності — вони складні у виконанні і підходять, скоріше, для досвідчених рибалок, ніж новачків у рибному промислі. Однак ніщо не забороняє вам експериментувати з різними вузлами та блешнями, намагаючись обчислити найбільш ефективне при лові риби поєднання запчастин та вузлів.

Які помилки допускають рибалки при зав'язуванні блешні

Прив'язана до шнура блешня

При використанні того чи іншого способу кріплення приманки рибалки можуть припускатися помилок при виконанні.Це відноситься як до новачків у рибальському промислі, так і до материх рибалок.

Найчастіше всі помилки зводяться до двох:

При занадто жорсткому закріпленні блешні вона зможе вільно рухатися, що, своєю чергою, привертатиме менше уваги з боку риб. Тому жорстке кріплення блешні до волосіні не рекомендується.

Якщо нитку на кінцях примусово вкоротити до мінімуму, існує ризик того, що самонатяг її в момент клювання просто розв'яже вузол. Це може призвести до втрати снастей. Досвідчені рибалки радять залишати близько 2 см запасу.

Блешні для лову форелі взимку на платниках

Як ловити щуку на блешню і вести приманку провокуючи хижачку

Топ найбільш уловистих блешень для риболовлі на окуня спінінгом

Як вибрати блешню вертушку на щуку та рейтинг найбільш уловистих моделей

Найбільш уловисті вертушки для лову окуня і як вибрати робочу блешню

Ловля щуки на колібалки і топ 10 кращих блешень на хижачку

Як причепити блешню на спінінг правильно

Товари тижня Розпродаж Новинки

Товари тижня Розпродаж Новинки

Каталог

Каталог

fishing-price.ru

Інтернет-магазин з доставкою по Росії: рибальські снасті та спорядження для активного відпочинку

Вся інформація, представлена ​​на сайті Rybolov.ORG, що стосується технічних характеристик, наявності на складі, вартості товарів, термінів доставки, рекламних акцій, носить виключно інформаційний характер і за жодних умов не є публічною офертою, яка визначається положеннями статей 435, 436, 437 Цивільного кодексу РФ.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *