Як правильно застосовувати мазь для лікування геморою в задній прохід

Нанесення мазі в задній прохід може бути необхідним при лікуванні різних захворювань, таких як геморой, тріщини заднього проходу або проктит. Однак, щоб досягти найкращого ефекту від застосування мазі та уникнути можливих ускладнень, важливо правильно наносити медикамент.

Першим кроком перед нанесенням мазі в задній прохід слід відмити теплою водою і м'яким милом. Особливо важливо здійснити це перед сном та після кожного акта дефекації. Це дозволить видалити із області заднього проходу всі забруднення та бактерії, підвищивши тим самим ефективність лікування.

Далі слід витерти область заднього проходу сухим та м'яким рушником або серветкою. Важливо не натирати шкіру зайвою силою, щоб не викликати ще більшого подразнення. Після висихання шкіри можна приступати до нанесення мазі.

Для нанесення мазі в задній прохід використовуйте чисті руки або аплікатор. Наносите тонкий шар медикаменту на кінчик пальця або аплікатора і обережно вводьте його всередину прямої кишки. При цьому намагайтеся не натискати дуже сильно, щоб не пошкодити тканини. Далі за допомогою руки або аплікатора рівномірно розподіліть мазь на внутрішній поверхні заднього проходу.

ЗасібДозуванняСпосіб застосування
Мазь Проктозан0,1 гТонкий шар усередині анального отвору вранці та ввечері після промивання
Мазь Вишневського1 гНевеликий шар на марлі або пов'язці, завданій області заднього проходу на 3-4 години, фіксується білизною
Мазь Гепатромбін0,5 гТонкий шар на зовнішній поверхні анального отвору 2-3 рази на день після акту дефекації та промивання
Мазь Ультрапрокт1 гНевеликий шар на кінчику пальця, акуратно вводиться в анальний отвір 2 рази на день
Мазь Гепатозол0,5 гНаноситься однорідний шар на область заднього проходу після промивання 1-2 рази на день

Зняти запалення можна за допомогою цинкової мазі від сверблячки в задньому проході, яку слід наносити на очищену шкіру в аноректальній ділянці. Також необхідно дотримуватися рекомендацій проктолога щодо харчування та правил особистої гігієни.20 жовт. 2022 р.

Як правильно наносити мазь від геморою?

Мазі, креми та гелі частіше призначаються при зовнішньому геморої, гемороїдальному тромбозі, анальних тріщинах. Вони досить легко наносяться на зовнішню поверхню періанальної області, а при необхідності – і на нижню внутрішню частину анального каналу.

Яка мазь розсмоктує гемороїдальні вузли?

Якщо основна проблема – біль, підійдуть мазі Прокаїн, Гепазолон та Реліф Про. Усі вони мають у своєму складі різні анестетики. Також є комбіновані препарати. Серед них можна назвати Проктосіділ, Безорніл, Стелланін.

Чи можна використовувати Гепаринова мазь при тріщинах заднього проходу?

Мазь Гепаринова. Препарат часто використовується для лікування анальних тріщин за рекомендаціями лікарів.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *