Чи потрібно обрізати гортензію на зиму та як

Крупнолисту гортензію восени обрізають так, щоб пагони, які з'явилися навесні й ще не встигли показати своє цвітіння, були збережені. Видаляти треба відцвілі відростки та обов'язково ті гілки, яким вже по 4-5 років – в такому солідному віці вони не потрібні жодному чагарнику.17 вер. 2021 р.

Що робити з гортензію на зиму?

Приблизно так само, як і молоді саджанці, на зиму треба утеплити гортензію Саржента. Тільки, крім підгортання, її крону треба зібрати до купи, зв'язати і або обернути будь-яким утеплювачем (агроволокно, поліетилен тощо), або накрити картонним ящиком чи полотняним мішком.

Коли потрібно обрізати гортензії?

Зазвичай найкраще обрізати гортензію у середині квітня. Адже саме у цей період найкраще видно бруньки.

Як правильно обрізати Широколисту гортензію?

Навесні старі квітконоси обрізають до перших живих бруньок вниз по стеблу, залишаючи пару сантиметрів над ними. (Тобто до перших живих бруньок згори стебла). Саме від цих бруньок утворяться нові квіти. Якщо рослину сильно зачепило приморозками, обрізають усю мертву тканину до перших живих бруньок. Кеш

Правильна підготовка гортензії до зими: обрізка та укриття
Як підготувати гортензію до зими, що вона не вимерзла від холоду. Догляд за гортензією й укриття її на зиму. Корисні поради від агронома магазину GradinaMax.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *