Виноградний равлик належить до найбільших наземних молюсків. Він має шаровидно-закручену раковину, яка може досягати ширини 4,5 см і висоти 5 см. Оберти закінчуються широким гирлом. Колір раковини цих равликів зазвичай жовтувато-коричневий.11 січ. 2022 р.
Як приготувати виноградного равлика?
Краще скористатися окропом, адже так страждання живих створінь зводяться до мінімуму. До речі, аналогічно готують всіх молюсків та ракоподібних). Отож, затиснувши совість у кулак, слід занурити равликів у підсолений окріп. Варити потрібно недовго – усього 3-5 хвилин після повторного закипання. Кеш
Як правильно їсти равликів?
При подачі равлики сервіруються щипцями та спеціальною вилкою з 2 зубчиками. Раковину потрібно затиснути щипцями, а вилкою підчепити равлика та з'їсти його цілим. Якщо равлики охололи, то раковину можна тримати руками.
Скільки важить равлик Виноградний?
Доросла особина важить близько 16-25 грам (трапляються винятки у вигляді 30 г) і має раковину діаметром 40-45 мм.
Равлик виноградний — Вікіпедія
Равлик виноградний (Helix pomatia Linnaeus, 1758), також відомий як равлик великий виноградний, слимак виноградний або слимак садовий — вид наземних молюсків класу черевоногих (Gastropoda) підкласу легеневих (Pulmonata) родини справжніх равликів (Helicidae). Назва …
Залишити відповідь