З чого зроблено пшоно

Пшоняна крупа виробляється з пшона – насіння проса, які звільняють від зовнішньої оболонки. Пшоно буває білим, сірим, жовтим і навіть червоним, однак найбільш поширене пшоно жовтого кольору. Родина проса – Китай, де воно було відоме за 3000 років до н. е.5 лип. 2016 р.

Звідки походить пшоно?

Пшоно́ — насіння проса, очищене від зовнішньої оболонки, луски.

Як виглядає пшоно?

Пшоно – це сонячно-жовті крупинки округлої форми, зерна злакової культури проса. Для отримання крупи зерна очищають від квіткових плівочок і оболонок методом шліфування.

Що лікує пшоно?

Пшоно перешкоджає росту жирових клітин, має позитивний вплив на роботу серцево-судинної системи, печінки та кровотворення. Пшоно в народній медицині цінується як продукт, що дає силу, зміцнює тіло. Пшоняна каша наповнює організм енергією, а також виводить зайві мінеральні солі з організму.

З якого злака роблять пшоно і навіщо воно треба


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *