Практичні поради щодо догляду за індукційною плитою: докладний посібник

Індукційні плити – це сучасне та зручне рішення для домашньої кухні. Вони дозволяють швидко та ефективно готувати їжу, заощаджуючи ваш час та енергію. Однак, як і будь-який інший електронний пристрій, індукційну плиту необхідно правильно доглядати, щоб вона служила вам довго та бездоганно.

Перед тим як почати доглядати вашу індукційну плиту, важливо розібратися в її особливостях. Цей тип плити працює за рахунок магнітного поля, яке нагріває посуд безпосередньо, а не саму поверхню. Тому чищення плити відрізняється від традиційних електричних плит.

Для правильного догляду за індукційною плитою є кілька простих, але важливих правил. По-перше, після використання плиту необхідно остудити перед її чищенням. Для цього вимкніть живлення і дайте поверхні охолонути. Потім можна приступати до видалення бруду та залишків їжі.

Як правильно доглядати індукційну плиту
Етап доглядуРекомендації
Очищення поверхніВикористовуйте спеціальні засоби для чищення індукційних плит або звичайні м'які миючі засоби. Уникайте використання абразивних матеріалів, щоб не пошкодити поверхню плити.
Видалення плямДля видалення плям та залишків їжі з індукційної плити використовувати м'яку ганчірку або губку. Якщо стійкі плями, можна використовувати спеціальні миючі засоби або оцет для видалення.
Уникайте подряпинНе використовуйте жорсткі губки або абразивні засоби для очищення індукційної плити, щоб уникнути появи подряпин. Також рекомендується не використовувати ножі та інші гострі предмети на поверхні плити.
Догляд за індукційними котушкамиРегулярно очищайте індукційні котушки від жиру та харчових залишків. Використовуйте спеціальні засоби для чищення або гарячу воду з миючим засобом.
Постійна вентиляціяЗабезпечте хорошу вентиляцію в приміщенні, де встановлена ​​індукційна плита, щоб запобігти скупченню пари та запаху від готування. Це допоможе зберегти плиту в чистоті та справності.

Як очистити нагар на індукційній плиті?

Прибрати застарілий жир допоможуть прості поради: Розбризкати теплу воду і після цього видалити забруднення за допомогою м'якої губки.. При середньому ступені забрудненості, можна нанести на панель миючий засіб, що щадить, або спеціальний крем. Залишити на 10 хвилин і прибрати ганчірочкою.

Що не можна робити на індукційній плиті?

5 речей, які не можна робити з індукційною плитою

  • Пересувати посуд по плиті.
  • Застосовувати для миття абразивні засоби та матеріали, металеві та меламінові губки.
  • Використовувати для приготування посуду з нагаром на дні.
  • Залишати забруднення до засихання та застигання.

Що може пошкодити індукційну плиту?

Який посуд не можна використовувати для індукційного плити?

  • Кераміка, скло Вироби з кераміки або скла не можна використовувати з індукційними плитами, адже вони діють за принципом електромагнетизму, а він працює тільки з посудом, в якому в тому чи іншому вигляді є метал.
  • Латунь …
  • Алюміній

Що не любить індукційна плита?

Не підходять алюміній, скло, мідь, кераміка, фарфор, латунь. Мідь та алюміній пластичні, залишають плями, не магнітяться. У кераміки та скла теж відсутні властивості притягувати магнітні потоки, зате бувають нерівні краї, що дряпають склокераміку. Латунь магнітиться, проте не працює з індукційною технікою.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *