Стерилізація банок для заготовок

Як правильно стерилізувати банки для варення?

Зверху над каструлею кладемо друшляк, сито або решітку. Виставляємо сухі банки шийкою донизу. Банки до 1 л тримаємо над парою приблизно 6-8 хвилин, об'ємом 1-2 л – 10-15 хвилин, понад 3 л та трилітрові – 20-25 хвилин. Коли на внутрішніх стінках банок з'являться великі краплі води, стерилізацію можна закінчити.

Як правильно стерилізувати банки в домашніх умовах?

Поставте банки всередину великої каструлі на решітку та налийте води так, щоб відстань між нею та банкою була 7-10 см. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки 15 хвилин. Кришки теж можете стерилізувати обробкою паром. Стерилізація в мікрохвильовій печі. Кеш

Скільки потрібно стерилізувати банки з помідорами?

Зверху викласти половинки помідорів. Залити окропом, дати постояти 10-15 хв. Злити воду в каструльку, додати сіль, цукор та оцет, закип'ятити і вилити назад у банку. Стерилізувати 10-15 хвилин, закатати кришками.

Стерилізація банок: в духовці (електричної, газової), …
Тривалість дезінфекції залежить, по-перше, від обсягу обраної тари, і, по-друге, від застосовуваного методу: 1. знезараження в духовій шафі забере у вас від 10 до 30 хвилин для кожної партії банок; 2. дезінфекція на пару займає від 5 до 30 хвилин для кожної окремої ємності; 3. знезараження …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *