Листя шпинату відварюють, смажать, готують на пару, використовують як начинку для пирогів, та млинців, додають в тісто для лавашів і коржів. Шпинат має дуже яскравий зелений пігмент, тому листя можуть додавати в тісто не тільки для смаку, але і для його фарбування в зелений колір.5 черв. 2020 р.
Що можна зробити з Шпината?
Порада.
- 1 Салат з шпинату, печеного буряка і сиру
- 2 Шпинат з лимоном і часником
- 3 Лазанья зі шпинатом
- 4 Шпинат із шинкою
- 5 Салат зі шпинатом, огірком і яйцями
- 6 Гарнір із шпинату
- 7 Фріттата зі шпинатом
- 8 Суп із шпинату
Як правильно приготувати шпинат?
Листя шпинату добре промийте, дайте воді стекти, обріжте товсті стебла. Часник почистіть і поріжте тонкими пластинками. На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте часник буквально одну хвилину, додайте листя шпинату і припустіть їх, поки вони не стануть м'якими. Додайте сік лимона і тушкуйте ще 1 хвилину.
Кому не можна їсти шпинат?
Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину.
Страви зі шпинату — 10 простих та …
10 цікавих рецептів зі шпинатом Шпинат з беконом і соусом бешамель. Інгредієнти: 400 г свіжого шпинату; 3-4 смужки бекону; 1 цибулина; 1 зубчик часнику; 2 столові ложки вершкового масла ;
Залишити відповідь