Як робити варення з кизилу

Кизилове варення швидкого приготування готують за іншою технологією. Кілограм ягід заливають киплячим цукровим сиропом. Для його приготування 1,5 кілограма цукру розчиняють зі стаканом води. Кизил тримають у цій солодкій основі протягом 8-10 годин, а потім, відправляють на вогонь.

Що можна зробити з ягід кизилу?

Свіжі ягоди кизилу їдять тільки в тому разі, якщо вони дуже-дуже стиглі, та й через свої в'язкі властивості він далеко не всім припаде до смаку. А ось компот, кисіль, вино, желе та варення з цієї ягоди, яке, завдяки високому вмісту пектину, теж схоже на желе, йдуть залюбки.

Що можна приготувати з кизилу на зиму?

Заготівлі з кизилу на зиму У народній медицині використовують листя, коріння і навіть кору цієї рослини. Заготівлі на зиму з кизилу останнім часом стають дедалі популярнішими. Крім сезонних заготівель зі слив, можна приготувати красиве кизилове варення, замаринувати ягоду і приготувати джем.

Кому не можна їсти кизил?

Проте не можна вживати багато кизилу тим, хто має підвищену кислотність шлункового соку, та тим, хто страждає на безсоння. Бо, як ми вже знаємо, у ягід кизилу яскраво виражена тонізуюча дія, тож можна і не заснути.

Варення з кизилу – рецепт без кісточок, з яблуками, 5-хвилинка
Варення з кизилу 5-хвилинка Інгредієнти: – 1 кг кизилу; – 1 кг цукру; – 100-250 мл води. Як приготувати рецепт з кизилу 5-хвилинку: 1. Переберіть кизил і помийте під проточною водою. 2. 250 мл води загрійте до температури 85 градусів. Залийте нею підготовлені ягоди. Витримайте 5 …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *