Жимолість їстівна користь

Ягоди багаті на йод, марганець, залізо, мідь. У народній медицині плоди жимолості використовують при розладах травлення, хворобах печінки і жовчного міхура, гіпертонії, серцево-судинних захворюваннях, малярії, недокрів'ї, ожирінні, як сечогінний засіб. Ягоди мають бактерицидні властивості.20 квіт. 2022 р.

Що краще лохина чи жимолость?

При цьому жимолость значно дешевша за лохину. Жимолость також називають ягодою молодості, адже захищає клітини нашого організму від старіння. Ягоди жимолості також щедрі на корисний для щитовидки йод та багаті на селен, який знижує ризик онкологічних захворювань та серцево-судинних хвороб.

Як їсти жимолость?

Окрім вживання ягід жимолості у свіжому вигляді, їх можна використовувати у безлічі рецептів. Цілком можливо, що пиріг з начинкою із жимолості стане вашим улюбленим. Також із жимолості варять компоти, варення, готують желе та смачні кисло-солодкі соуси до м'ясних страв і навіть додають ягоди до різних салатів.

Як правильно посадити жимолость їстівну?

Коренева шийка жимолості має бути заглиблена в ґрунт на 5-8 см. На важких ґрунтах – не більше 3 см. Якщо для посадки використовують саджанці в контейнерах, їх висаджують в землю без підготовки горбка, заглиблюючи кореневу шийку на необхідну глибину. Після посадки кущів проводять обрізку, скорочуючи пагони на 1/3.

Жимолость їстівна: корисні властивості, посадка і догляд


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *