Друга назва естрагону «тархун». Однак цю рослину використовують не тільки для приготування популярного напою. В кулінарії естрагону не має рівних. Часто естрагон називають «маленький дракон».
Як називають тархун?
Поли́н-естраго́н, в кулінарії частіше естраго́н або тарху́н, рідше естрагі́н, острогін (Artemisia dracunculus L., Oligosporus dracunculus (L.) Pojark.) — багаторічна трав'яниста рослина з роду полин висотою до 150 см.
Як виглядає рослина тархун?
Тархун – приємна на вигляд багаторічна рослина, яка нагадує полин. Зростає кущем і досягає висоти 1 м. Листочки естрагону темно-зеленого кольору і досить вузькі по формі, мають специфічний, але приємний аромат. Рослина світлолюбна, але може рости і в півтіні.
Для чого використовують тархун?
Ця рослина позбавлене гіркоти і має сильний пряний аромат, і гострий, пряний і пікантний смак. У кухнях багатьох народів світу цю рослину використовують при приготуванні других страв з яловичини, баранини, свинини, субпродуктів. Молоду зелень кладуть в окрошки, овочеві супи, бульйони. Кеш
Полин-естрагон — Вікіпедія
Поли́н-естраго́н, в кулінарії частіше естраго́н або тарху́н, рідше естрагі́н, острогін — багаторічна трав’яниста рослина з роду полин висотою до 150 см.
Залишити відповідь