Як вибрати огірки для засолки?
Щоб огірочки вийшли хрусткими, потрібно вирощувати такі сорти, у яких солодка та щільна м'якоть, і тонка, але міцна шкірка. Досвідчені господині рекомендують вибирати горбкуваті сорти та гібриди, їх щільна м'якоть і шкірка має здатність рівномірно вбирати розсіл. Вони не утворюють порожнечі та залишаються хрусткими.
Коли можна закривати огірки?
Огірок дозріває ще в липні, але такі ранні плоди можуть бути гіркими. У серпні вже настає оптимальний період, щоб заготовлювати мариновані огірки і слабосолоні огірки. Одночасно з огірками неодмінно закривають помідори. Вони з'являються ще з липня, але лише в серпні стають придатними для консервування.
Який сорт огірків найкращий для засолки?
Плоди підходять як для вживання у свіжому вигляді, так і для консервації. Сорт огірків “Надя” — гібрид, який підходить як для теплиці, так і для відкритого ґрунту. Плоди світло-зеленого кольору, відрізняються однорідною структурою, хрумкі і ароматні. Чудово підходять для засолювання.
Як смачно засолити великі огірки: 6 найкращих рецептів
Чи можна солити великі огірки Найбільш придатними для засолювання та консервування вважаються невеликі огірки довжиною від 5 до 12 см. Великі огірки найчастіше використовуються лише для приготування свіжих овочевих салатів, …
Залишити відповідь