Як підготувати кишки для ковбаси?
Кишки замочіть в солоно-содовому розчині (на 1 л води 2 ст. л. соди і солі) на 3-5 годин. Під його впливом вмирають шкідливі мікроорганізми, а жир стає м'якше, завдяки чому зішкрябується без особливих зусиль.
Скільки солі на 1 кг м’яса для ковбаси?
На 1 кілограм фаршу потрібно 25 грамів солі. Це майже одна столова ложка. Щоб не прогадати із сіллю та спеціями, можна взяти шматочок фаршу і просмажити його, а потім спробувати на смак.
Скільки потрібно селітри на 1 кг м’яса?
Ще один варіант приготування солонини передбачає суміш для засолювання, в яку з розрахунку на 1 кілограм м'яса увійдуть: 70 грамів солі, 1 грам цукру і 1 грам харчової селітри. М'ясо потрібно натерти приготовленою сумішшю.
Шинка в домашніх умовах, Рецепти від «Ковбасника»
Для приготування шинки в домашніх умовах вам знадобиться: Свинина (м’якоть) – 400 г; Яловичина (вирізка) – 200 г; Сало (шпик) – 50 г; Часник сушений мелений – 1 ч. Л .; Перець білий мелений – 0,5 ч. Л .;
Залишити відповідь