Скільки солі на кілограм грибів під час соління

Сироїжки можна маринувати, заморожувати, але найкраще – це засолювання. Щоб закуска вийшла в міру солона, важливо розрахувати кількість солі. А краще всього на 1 кг грибів брати — 50-60 г кухонної солі.

Як солити гриби?

Методи соління грибів нічим не відрізняються від соління риби, м'яса та овочів. Перший метод – сухий, коли гриби просто посипають сіллю і додають спеції. Як правило, на 1 кг грибів йде 10 г солі. Ця пропорція працює з будь-якими придатними для соліннягрибами.

Коли солити гриби?

Горох, квасолю і сочевицю потрібно солити ближче до кінця варіння, інакше вони залишаться твердими. 11. Лісові гриби слід варити у солоній воді, щоб сприяти виділенню з них шкідливих речовин. А от «культурні» печериці, навпаки, слід солити в самому кінці смаження, щоб сік залишився всередині і грибочки не пересушилися.

Як засолити гриби зелениці?

Підготовлені зелениці відварюють 30 хвилин в воді, куди додають сіль і лимонну кислоту на кінчику ножа. Рідину зливають, гриби промивають, охолоджують до кімнатної температури. Укладають варені шматочки в чисті стерилізовані банки, заливають холодним маринадом.

Соління грибів – пошаговий кулінарний рецепт з фото
Гриби, які засолюють холодним способом необхідно, насамперед, вимочити в підсоленій холодній воді. Це не відноситься до …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *