При виробництві білої муки використовується тільки ендосперм; при виробництві цільнозерновий борошна в неї також додають зародок і висівки, причому пропорції можуть варіюватися. У цільнозерновий борошна зазвичай 13-14% білків, але присутність зародка і висівок впливає на здатність борошна формувати глютен.
Чому Цільнозернове борошно від звичайного?
У чому різниця? У процесі виробництва. Якщо звичайне пшеничне борошно виробляють з ендосперму, то цільнозернове – шляхом подрібнення цілого зерна пшениці (зародків, висівок та ендосперму). З цієї причини в цільнозерновому борошні, як правило, більше білка, ніж у звичайному.
Яку муку краще використовувати?
1 місце – гречане борошно. Саме воно містить найбільшу кількість білка за мінімальної кількості жирів, вуглеводів і цукру. Якщо ви худнете, зверніть увагу на гречане борошно. З нього виходять чудові млинці, – радить експертка.
Що означає Цільнозернове борошно?
Цільнозернове борошно — це харчовий продукт із цільнозмеленого зерна злакових та зернобобових культур. На полицях магазинів зазвичай представлене цільнозернове борошно з пшениці. Для його виробництва зерно разом з ендоспермом, зародком та висівками змелюють вальцьовими верстатами, дробарками або кам'яними жорнами.
Борошно — Вікіпедія
Енергетична цінність борошна висока. Залежно від виду і сорту борошна вона становить: пшеничного від 300 до 330 ккал/100 г, житнього − 290—300 ккал. Показники якості
Залишити відповідь