Чому перець називається болгарським і де його вирощують

Болгарський перець: походження і різновиди Він отримав свою назву через походження – цей сорт перець спочатку розповсюдився саме у Болгарії. Згодом, він став популярним у всьому світі і отримав назву “болгарський”. Болгарський перець відрізняється своїм солодким смаком, що робить його особливо популярним.

Чому болгарський перець так називається?

І перші сорти перцю солодкого, які стали вирощуватися в нашій країні, були болгарського походження. Крім того, саме селекціонери цієї балканської країни зробили найбільший внесок у селекцію овочевого перцю солодкого. Так американський гість став болгарином. Кеш

Чому болгарський перець Болгарський?

Але в кінці 17 століття саме болгари завезли перець на території слов'янських країн, тому ми і називаємо його болгарським. Болгарський перець містить більше вітаміну С, ніж лимон та чорна смородина. Достатньо з'їсти всього 50 г перцю, щоб отримати рекомендовану добову норму аскорбінової кислоти.

Де з’явився перець?

Батьківщиною стручкового перця є східні передгір'я Анд, які зараз є територією Болівії. І саме звідти ця рослина поширилася на всю територію нинішньої Латинської Америки — насамперед завдяки птахам, які скльовували яскраві стручки і розносили насіння перцю разом із послідом.

Болгарський перець історія походження – Zidmarket.com.ua


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *