Медичне використання хвої: які хвороби можна лікувати хвоєю

Хвоя, тобто листя хвойних дерев, здавна застосовується у народній медицині у різних культурах. Її цілющі властивості вже давно відомі людству, і сьогодні хвоя широко використовується у традиційній медицині та фітотерапії.

З хвої отримують цілющі настої, відвари та олії. Вона має численні корисні властивості, які допомагають боротися з різними захворюваннями. Хвоя може ефективно лікувати застуду, запалення, рани та інші проблеми зі здоров'ям.

У хвої містяться фітонциди, які мають антимікробні властивості і допомагають боротися з інфекціями. Також хвоя багата на вітамін С, який є натуральним антиоксидантом і допомагає зміцнити імунну систему. Завдяки цим властивостям хвойні препарати можуть бути ефективними при лікуванні застуди та грипу.

Які хвороби лікує хвоя
ХворобаЗастосування хвої
ГрипКорисно випивати настій із хвої з медом та лимоном.
ГРВІХвойні ванни можуть допомогти при загостренні ГРВІ.
ПневмоніяІнгаляції з ефірними оліями хвойних порід допомагають покращити дихання при пневмонії.
АстмаВдихання парів хвої має спазмолітичну дію і може допомогти при астмі.
АртритМасаж хвоподібних гілок може допомогти зняти запалення та біль при артриті.
РевматизмХвойні ванни та компреси негативно впливають на ревматичні процеси в організмі.
Хвоя має низку корисних властивостей і може допомогти у лікуванні деяких захворювань.

Навіщо п'ють відвар хвої?

У чому полягає користь хвої Народні засоби з голок сосни та їли чудово зміцнюють імунітет, сприяють нормалізації роботи серця, уповільнюють процеси старіння як шкіри, так і всього організму в цілому.

Що лікують хвоя?

Хвоя сосни має сильну протизапальну, імуномодулюючу дію, дезінфікуючу властивість. Хвою сосни застосовують у лікуванні захворювань легеневої, серцево-судинної систем, опорно-рухового апарату. При тривалому застосуванні хвоя сприяє виведенню з організму шкідливих речовин. Збережена копія

Що лікує відвар із соснових голок?

Сосна відноситься до однієї з найдавніших лікарських засобів. Якщо їсти її хвою та кору корисно при захворюваннях горла, виразках легень, носових кровотечах та кровотечах їх ран. Якщо щодня пити потовчені соснові голки з медовою водою лікує захворювання печінки, її пухлини та огрубіння.

Що лікує настоянка хвої?

Настій з хвої також радять вживати, якщо не вистачає вітаміну С, а також при хворобах нирок та сечовивідних шляхів, хронічних тонзилітах, як відхаркувальний засіб при бронхітах, як знеболюючий при ревматоїдному поліартриті. Відвар із бруньок допомагає при туберкульозі легень. Збережена копія


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *