Відварювати кропиву можна максимум три хвилини. Тому в супи кропиву додають в самому кінці приготування. Щоб зберегти в кропиві якомога більше вітаміну А, краще її кришити керамічним ножем або рвати руками. Якщо немає протипоказань, то молоду кропиву можна вживати в будь-яких кількостях.
Як правильно збирати кропиву?
Збирати кропиву необхідно в суху і сонячну погоду. Для цього краще взяти ножиці або секатор. Також не забудьте вдягти кофту з довгим рукавом та рукавички. Дехто збирає окремі листочки, але краще зрізати цілі пагони. Кеш
Що буде якщо пити чай з кропиви?
Знімає запалення Кропива може допомогти при запальних станах, таких як біль у м'язах, артрит, остеоартрит і захворювання подразненого кишечника. Також цей лікувальний чай допомагає при серцево-судинних захворюваннях, таких як зниження артеріального тиску.
Як зберегти кропиву в домашніх умовах?
Для кропив'яного супу краще зберігати кропиву в морозилці. Вимиті, висушені і порізані дрібно листя потрібно викласти на рознос, і поставити в морозилку. Витримати при температурі -18 °С 3 години. Потім розкласти по пакетах порційно, зберігати можна до наступного сезону.
Як зберігати кропиву в домашніх умовах – Веселий дім
Як зберегти на зиму. Кращими способами заготовити кропиву на зиму, є заморозка, консервування та засолювання. Також свіжу кропиву можна засушити. Як заморожувати
Залишити відповідь