Скільки сушити Іван чай у духовці

Роблю це для того, щоб листя могли ферментуватися, давши сік. Саме цей процес згодом надає іван-чаю неповторний насичений аромат. Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку.

Коли починає цвісти Іван чай?

В кінці червня з'являються квіти в іван-чаю. Ця рослина відома також під назвою кипрей.

Як правильно сушити чай?

Сушка. Після закінчення процесу ферментації листя сушиться за невисокої температури (на Ланці сушать при 81-82 град. В дров'яних печах). Сушити необхідно ретельно, але не зайве, щоб листя не розсипалися при дотику.

Як ферментують Іван чай?

Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.

Іван чай сушка в домашніх умовах у духовці – Garantiya.com.ua
Скільки часу потрібно сушити Іван чай у духовці? Сушити рослинну масу потрібно до готовності, в середньому близько години – листочки повинні легко ламатися і не липнути до рук.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *