Чому діабетикам не можна робити корекцію зору?

Причин тому кілька: По-перше, обмінні процеси у діабетиків порушені, а разом з ними порушені та процеси регенерації. Велика ймовірність, що після операції у пацієнта виникнуть ускладнення і відновний період затягнеться.

Діабет не є протипоказанням до анестезії та проведення оперативного лікування. Ризик розвитку ускладнень під час та після операції за наявності діабету вищеАле цей ризик насамперед визначається ступенем декомпенсації вуглеводного обміну і вже наявними пізніми діабетичними ускладненнями.

Найсумніше, що якщо зір при цукровому діабеті було втрачено, відновити його повністю вже неможливо. Давно склалося уявлення, що цукровий діабет – це хвороба, а спосіб життя. Тому хворі повинні розуміти, що їхнє здоров'я насамперед залежить від них.

Основна причина втрати зору при цукровому діабеті специфічне ураження нервової оболонки ока (сітківки), що медичною мовою називають – ДІАБЕТИЧНА РЕТИНОПАТІЯ. Справа в тому, що в середині ока, на сітківці багато мікросудин, що живлять нервові клітини.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *