За колір спеції (і за її корисні властивості) відповідає куркумін, що входить до її складу. У яскраво-жовтому порошку також містяться вітаміни К, С, В, В2, В3, кальцій, йод, фосфор та залізо та інші активні елементи, які роблять куркуму однією з найкорисніших спецій у світі.
Рослина має протизапальні та антиоксидантні властивості, покращує роботу мозку, знижує ризик серцево-судинних захворювань та розвитку раку. Куркума може використовуватися у профілактиці хвороби Альцгеймера, допомагає при артриті та боротьбі з депресією, а також уповільнює процеси старіння у організмі.
Бажано випивати склянку води з куркумою вранці відразу після пробудження. Щоб не витрачати час з ранку, можна приготувати напій з вечора і залишити його на тумбочці. Оптимальна температура води – кімнатна або тепла (до 40 °C).
Залишити відповідь