Кріп овоч або трава

Кріп запашний (Anethum graveolens L.; грец. назва кропу — anethon; лат. graveolens — дуже запашний) — трав'яниста однорічна рослина родини селерових (зонтичних) — Apіaceae (Umbellіferae); рос.

Як правильно пити кріп?

Настій потрібно приймати у теплому вигляді за 15-20 хвилин до їжі. Дорослим та дітям старше 14 років рекомендується приймати при метеоризмі 2-3 рази на добу по 1 склянці, а при захворюваннях верхніх дихальних шляхах по ½-1 столовій ложці 4-5 разів на день.

Для чого корисний кріп?

Кріп − чудовий засіб покращення травлення, стимулювання апетиту та моторики, роботи травних залоз. Він сприяє нормалізації обміну речовин, володіє вираженим сечогінним ефектом, корисний в дієтичному харчуванні, проявляє лікувально-профілактичний вплив при захворюваннях печінки, жовчного міхура, нирок. Кеш

Де краще сіяти кріп?

Щоб посадити кріп, необхідно знайти освітлене місце. Головне, щоб зелень не була в тіні, інакше вона ростиме дуже повільно. Також кріп не любить частого поливання ґрунту, тому не можна садити його біля овочів та зелені, які потребують частого поливу. За 20 днів до посіву потрібно вносити компост, гній чи золу.

Кріп, умови його вирощування | Cам собі агроном
Завдяки тому, що кріп здатний переносити заморозки до -4 градусів, насіння висівати можна в середині весни, трохи тільки з городу зійде сніг. …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *