Для чого проводять пікірування?
Пікірування (рослинництво) — відщипування у молодих рослин-сіянців кінчика головного кореня, що припиняє його ріст у довжину і спричиняє посилений ріст бічних коренів у родючому шарі ґрунту. Після відщипування головного кореня розсаду висаджують на постійне місце зростання за допомогою кілочка (пікетки).
Навіщо пікірувати розсаду?
Пікіровку розсади необхідно робити для того, щоб у рослин було більше місця для розвитку, інакше вони починають переплітатися корінням і "боротися за життя" в горщику. УНІАН з'ясував, коли пікірувати помідори після сходів і що робити з іншими видами рослин.
Коли пікірують розсаду?
Пікірування проводять в стадії 1-2 справжніх (не сім'ядольних!) листа. Зазвичай це розсада у віці 10-14 днів. Це найвдаліший період, оскільки у молодої рослини вже сформувалися основні вегетативні органи. Кеш
Пікірування (рослинництво) — Вікіпедія
Пікірування (фр. piquet — кілочок, англ. pick up — підбирати) — процедура за якою виділяють кінчик центрального кореня рослин. Процедуру виконують під час розсадження сіянців перцю, томатів, баклажанів, капусти. Пікета — невеличкий кілок лопатка, якою виймають розсаду з лотка ґрунту при її висаджені по окремих касетах. При цій процедурі обривається центральний корінчик, або корінчик відщеплюють двома пальцями. Видалення центральн…
Залишити відповідь