Чому розклеюється тісто на пельмені?
Тісто для пельменів потрібно потримати щонайменше годину в холодильнику загорнутим у харчову плівку. У процесі витримки борошно виробляє клейковину, тісто стає еластичним. Якщо розкочувати відразу, то тонко ви не розкотите, та й пельмені розклеюватимуться. Збережена копія
Як зробити так, щоб пельмені не розвалювалися?
Кидайте пельмені не в окріп, а в момент, коли з дна каструлі почнуть підніматися перші бульбашки (температура води 50-60 ° С). Після занурення у воду помішуйте пельмені шумівкою, щоб вони не прилипли до дна. Коли вода закипить, додайте склянку холодної води в каструлю і дочекайтеся повторного закипання.
Залишити відповідь