Скільки днів приймати флуконазол при кандидозі: оптимальний курс лікування

Флуконазол є ефективним препаратом для лікування кандидозу, грибкового захворювання, що викликається Candida. Однак, щоб досягти позитивного результату, встановлення правильної тривалості лікування є вкрай важливим. У багатьох випадках тривалість прийому флуконазолу визначається лікарем і залежить від типу та тяжкості інфекції.

При молочниці, яка є найпоширенішою формою кандидозу у жінок, рекомендується приймати флуконазол протягом 3-7 днів. Зазвичай, рекомендується одноразове вживання дози 150 мг. Однак, у деяких випадках, лікар може призначити курс лікування тривалістю до 14 днів або більше.

У чоловіків кандидоз, зазвичай викликаний грибком Candida albicans, проявляється у вигляді білих нальотів на головці статевого члена та поперекових складках. Лікування кандидозу у чоловіків включає прийняття флуконазол протягом 14 днів. Дозування та тривалість лікування мають бути узгоджені з лікарем, виходячи з індивідуальних особливостей пацієнта.

Скільки днів приймати флуконазол при кандидозі?
ПрепаратДозуванняЦінаТривалість прийому
Флуконазол150 мгвід 50 рублів3 дні
Флуконазол150 мгвід 50 рублів5 днів
Флуконазол150 мгвід 50 рублів7 днів
Флуконазол150 мгвід 50 рублів10 днів

Як правильно пити флуконазол під час кандидозу?

При вагінальному кандидозі флуконазол приймають одноразово внутрішньо у дозі 150 мг. Для зниження частоти рецидивів вагінального кандидозу препарат можна використовувати в дозі 150 мг 1 раз на місяць. Тривалість терапії визначають індивідуально; вона варіює від 4 до 12 місяців.

Як довго приймати флуконазол при кандидозі?

Кандидурія: 200-400 мг протягом 7-21 дня.При тяжких порушеннях імунної системи допускається тривале застосування. Хронічний шкірно-слизовий кандидоз: по 50-100 мг протягом 28 днів. Кандидоз стравоходу: 200-400 мг першого дня, потім по 100-200 мг на добу протягом 14-30 днів до досягнення ремісії.

Скільки днів потрібно пити флуконазол 150 мг?

При гострому вагінальному кандидозі, кандидозному баланіті препарат застосовують одноразово внутрішньо у дозі. 150 мг. Для зниження частоти рецидивів вагінального кандидозу препарат можна застосовувати у дозі 150 мг через кожні три дні – всього 3 дози (в 1-й, 4-й та 7-й день), потім підтримуюча доза 150 мг один раз на тиждень.

Чи можна пити флуконазол кілька днів поспіль?

Тривалість терапії залежить від клінічної ефективності. При орофарингеальному кандидозі препарат призначають по 150 мг 1 раз на добу, тривалість лікування – 7-14 днів. При необхідності, у хворих з вираженим зниженням імунітету лікування може бути тривалішим.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *