Чого не можна давати кастрованим котам: заборонені продукти та їх наслідки

Кастрація – це поширена процедура, що проводиться контролю популяції кішок і вирішення низки проблемних поведінкових проблем. Однак після операції багато власників кішок не знають, чим годувати своїх вихованців, щоб уникнути можливих ускладнень. Важливо розуміти, що кастровані коти мають деякі спеціальні потреби у харчуванні, і деякі продукти можуть бути шкідливими для їхнього здоров'я.

Одним із головних шкідливих продуктів харчування для кастрованих котів є надто високий вміст жиру. Після операції коти можуть страждати від метаболічного синдрому та набирати зайву вагу. Тому важливо уникати кормів з високим вмістом жиру, таких як жирне м'ясо, вершкове масло та молочні продукти з високим вмістом жиру.

Ще однією категорією продуктів, які слід виключити із раціону кастрованих котів, є сирі продукти. Коти, як і люди, можуть забруднитися бактеріями, присутніми в сирих продуктах, і захворювати на харчові інфекції. Тому важливо готувати їжу для свого кота, ретельно обробляючи всі продукти перед подачею.

Що не можна давати кастрованим котам
Продукти харчуванняПричини заборони
Молоко та молочні продуктиБагато кастрованих котів страждають від непереносимості лактози, що може призвести до шлунково-кишкових розладів та діареї.
Солоні продуктиЗанадто високий вміст солі може призвести до проблем із нирками та підвищеним тиском.
ШоколадШоколад містить теобромін, який є токсичним для котів і може викликати серйозні проблеми із серцем та нервовою системою.
Цибуля та часникЦибуля та часник містять речовини, які можуть спричинити руйнування червоних кров'яних клітин у кішок, що може призвести до анемії.
Кава та чайКофеїн і теїн, що містяться в каві та чаї, є потужними стимуляторами нервової системи та можуть викликати серцеві проблеми у котів.
АлкогольАлкоголь є отрутою для котів і може спричинити отруєння, яке може призвести до серйозних проблем з печінкою та нирками.

Обов'язково виключаємо з меню рибу та інші морепродукти, оскільки вони багаті кальцієм, магнієм і фосфором – головні вороги кастрованих тварин, і навіть будь-яку жирну їжу (жирне м'ясо, молоко).18 квіт. 2018 р.

Чи можна годувати кастрованого кота звичайною їжею?

Натуральну їжу та готовий корм змішувати не варто, тому що в цьому випадку неможливо контролювати оптимальний вміст корисних речовин у раціоні. Вода має бути у вільному доступі. Через нестачу рідини в організмі солі застоюються, і це призводить до розвитку сечокам'яної хвороби.

Чим краще годувати кастрованого кота?

Вибирайте корми преміум чи суперпреміум класу. Не змішуйте їх із натуральною їжею. Це спричиняє розлад травної системи. Віддавайте перевагу професійним кормам, наприклад (Royal Canin, Hills, Pro Plan, Jams та ін.).

Що не можна робити після кастрації кота?

Поведінка кота в перші дні після кастрації Не дозволяйте стрибати, забиратися на пагорбі або намагатися тікати – це може призвести до травм та падінь. Кіт погано орієнтується у просторі, слабо реагує на зовнішні подразники. Хода хитка.

Який найкращий корм для стерилізованих кішок?

Для стерилізованих кішок виготовляється спеціальний дієтичний корм із низьким вмістом жирів та великим білковим складом. Найкращими вважаються Clan Classic, 1st Choice, ProPlan, Hill's, Purina One, Eukanuba, Orijen Fit & Trim, Bosch Sanabelle, Acana Grasslands.


Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *